Tenis

MNOGO SAM GLADAN: Đoković fenomenalno odgovorio onima koji smatraju da je previše mršav

Objavljeno: 10.03.2017 | 10:09Izvor: Telegraf.rs

Srpski teniser reagovao na pojedine skandalozne natpise u medijima gde su ga nazivali 'kosturom'

Novak Đoković je pred početak Mastersa u Indijan Velsu odgovorio i na pisanja pojedinih medija da je nikad mržaviji, uz neke skandalozne naslove da je kost i koža i da liči na kostura.

Jedna fotografija, na kojoj je Novak bez majice u Akapulku,  poslužila je pojedinim medijima za serijal tekstova u kome su Novaka opisivali kao kostura i nikad mršavijeg, te to ocenjivali kao ključni faktor njegovih lošijih igara u odnosu na deo sezone kada je dominirao.

Погледај слику на ТвитеруПогледај слику на Твитеру

 Прати
Tennis Photos @tennis_photos

The Serbian press is very concerned about Novak Djokovics weight loss.

 

Istina je da je Novak smršao još 2015. godine, o čemu je i Telegraf još tada pisao. Međutim, tada to niko nije isticao, jer je Đoković i tako mršav imao sezonu za pamćenje, a zatim i prvi deo naredne godine, kada je došao do dva Gren slema, uključujući i Rolan Garos.

Nakon toga usledilo je emotivno pražnjenje, koje je ispraćeno i padom forme, ali je tek tada u prvi plan došla priča o njegovoj kilaži i ishrani, koja je pre toga čak smatrana njegovim tajnim oružjem za sjajne rezultate.

Novaku je predočeno pred Indijan Vels da ga mnogi smatraju mršavim i da je to jedan od faktora njegovih loših igara.

 Bio sam čak i mršaviji nego što sam sada. Ne merim se toliko često. Imao sam manju kilažu recimo krajem prošle sezone nego sada. To zna da da ide gore-dole - rekao je Đoković na konferenciji pred početak Indijan Velsa.

– Ali, osećam se dobro ovog momenta. Imam dovoljno snage, moći i kombinaciju balansa i dinamike, snage i moći, što je važno na terenu, jer ovaj sport zahteva da budete dobri u fizičkim elementima vašeg tela.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Drugi teniser sveta je napravio i šalu na tu temu, povezanu s metaforom koja se često koristi.

– Mnogo je lakše za vuka koji ide ka vrhu planine. Nije lako, ali on je gladniji nego vuk koji stoji na brdu. Pretposavljam da sam ja vuk koji se sada penje. I mnogo sam gladan – nasmejao se Đoković.

– Ako nisam gladan da uspem u ovom sportu, ne bih više sedeo ovde i pričao sa vama, niti igrao ovaj turnir. Ostvario sam mnogo toga u karijeri, i očigledno sam veoma zadovoljan time. Mogu komotno da kažem danas nema potrebe da više igram, bilo je dovoljno. Ali, ja nastavljam, jer u sebi imam taj pogon koji me pokreće. Dokle god to postoji, ja ću nastaviti da igram – zaključio je Novak Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Inače, Novak je u prvom kolu slobodan, a u drugom će igrati protiv pobednika duela Kajl Edmund – Gastao Elijas, dok ga nakon toga u 3. kolu ga najverovatnije čeka Huan Martin Del Potro.



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u