Tenis

LEGENDA SAVETUJE ĐOKOVIĆA! Lejver: Novače, ne razmišljaj o kalendarskom slemu, i osvojićeš ga!

Objavljeno: 24.06.2016 | 09:47Izvor: medio.rs

Legendarni australijski teniser, Rod Lejver, koji je u dva navrata kompletirao kalendarski grend slema, smatra da Novak Đoković ne treba da razmišlja o tom poduhvatu ukoliko želi da ga ostvari

Moj savet Novaku pre Vimbldona bio bi da ne govori još o Gren slemu, možda čak da ni ne misli na to - samo igraj turnir. Ako kažeš da ideš na Gren slem, time stavljaš još više pritiska na sebe, a pritisak može da se poveća - istakao je Lejver, koji je kalendarski grend slem osvajao 1962. i 1969. godine.

On je poručio i da će čestitati srpskom teniseru ukoliko ovaj ponovi njegov rezultat.

Ako Novak to postigne, bio bih veoma srećan da mu pružim ruku i da mu čestitam. Bila bi to sjajna stvar za njega, neverovatno je koliko dobro igra, pokazao je svoju veštinu i svoj karakter. Zato mislim da ima dobre izglede da osvoji grend slem - rekao je slavni teniser.

Australijanac je podsetio da je prošle godine Serena Vilijams bila u sličnoj situaciji, ali da nije mogla da podnese pritisak. 

Serena je na Ju Es openu mogla da kompletira grend slem i stavila je sebe pod veliki pritisak, izgledalo je da je mislila da joj je to jedina šansa da to postigne, pa je izgubila u polufinalu. Čini se da Novak igra dobro pod pritiskom i može se pretpostaviti da neće imati takvih problema na Vimbldonu koji je već tri puta osvajao, ali nikada se ne zna kako ljudi reaguju u takvim situacijama - zaključio je Lejver. 

Informer.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u