Tenis

ISPOVEST BORISA BEKERA: Evo na šta je Novak mislio kada je pričao o porodičnim problemima

Objavljeno: 08.12.2016 | 16:06Izvor: Kurir

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i nemački trener Boris Beker u utorak su okončali uspešnu trogodišnju saradnju.

Posle raskida saradnje tokom koje je najbolji srpski teniser osvojio 25 trofeja, od čega šest Gren slem titula, Beker je prilično otvoreno pričao o tom periodu i otkrio neke detalje iz privatnog života Novaka Đokovića.

Poslednje mesece saradnje obeležila je kriza u igri srpskog tenisera, koja je počela po osvajanju Rolan Garosa, odnosno ranog ispadanja na Vimbldonu.

Posle poraza od Kverija na Vimbldonu, Đoković je bio neuobičajen na konferenciji za novinare, gde je govorio o porodičnim problemima.

Beker je rekao da je tako bilo jer je 29-godišnji teniser imao problema da uskladi profesionalni i privatni život. Javnost je tada spekulisala da su Novak i Jelena pred razvodom.

"Ne znam da je imao privatnih problema. On je srećno oženjen, ima prelepog sina. Ali, profesija tenisera je možda jedna od najsebičnijih u sportu, pošto se radi samo o tebi, a on je stalno govorio da je porodičan čovek, a naravno supruga i ostatak porodice morali su da budu u drugom planu. To ne može tako da bude zauvek i mislim da je na to mislio. Mislim da nije bilo problema. Upoznao sam njegovu suprugu, ona je divna i veoma, veoma podržava svog muža. Ali, ne provode dovoljno vremena zajedno. Tako sam i ja pre 20 godina. Takva je priroda teniskog posla", rekao je on.

Uprkos lošijim rezultatima Đokovića u drugom delu godine, Beker veruje da je srpski igrač najtalentovaniji teniser i podržao ga da to dokaže sledeće godine.

"Siguran sam da će ga boleti činjenica što je izgubio prvo mesto od Endija Mareja. Znam da ga boli poraz od Stena u finalu Ju Es opena. Mislim da mu je to na čudan način i trebalo, da vidi kako izgleda kada gubiš, pošto nije gubio u poslednje dve, dve i po godine. Uveren sam, a ja ću biti njegov najveći navijač sledeće godine, da će vratiti prvo mesto na ATP listi i dominaciju u tenisu. Ali, mora da se vrati na posao, mora da se vrati satima treninga i da se preusmeri na ono što ga je i učinilo jakim", rekao je Beker.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u