Tenis

(FOTO) POGODITE KO JE OVO: Kao dečak preživeo je MASAKR, a danas je najbolji na svetu

Objavljeno: 11.01.2017 | 20:37Izvor: Kurir

Životna priča ovog sportiste protkana je neverovatnim detaljima, ali uprkos svemu što ga je u životu snašlo on je imao samo jedan cilj - a ostvario ga je protekle godine.

Njegov cilj od kako je počeo da se bavi tenisom jeste bilo prvo mesto na ATP listi!

Pogađate - u pitanju je Endi Marej!

Trenutno je najbolje rangirani teniser na ATP listi. Do prve pozicije je stigao 7. novembra 2016. prestigavši Novaka Đokovića koji je tu boravio od 7. jula 2014. Marej je tako postao drugi najstariji teniser koji prvi put dolazi na čelo ATP liste i 26. u istoriji rangiranja. Prvo mesto na kraju 2016. osigurao je pobedom nad Novakom Đokovićem u finalu završnog prvenstva sezone u Londonu.

Na poslednjem turniru, u Dohi poražen je u finalu od Novaka Đokovića, ali uprkos tome zadržao je prvu poziciju.
Ono o čemu Endi Marej nikada ne priča jeste detinjstvo koje nije bilo sjano. Marej ima čest problem sa čašicom kolena, koja mu u detinjstvu nije srasla u jednu kost, već je ostala kao dve odvojene kosti, te mu celog života pravi problem.

Pohađao je danblejnsku osnovnu školu, i bio je prisutan za vreme Masakra u Danblejnu 1996. u školi, kada je Tomas Hamilton ubio sedamnaest osoba od toga su šesnaest bili učenici, a jedna osoba učiteljica.

Marej se sakrio ispod stola u učionici zajedno sa godinu dana starijim bratom Džejmijem, a sve detalje ovog stravičnog zločina obajavio je u autobiografiji, dok javno nikada ne govori o tome.

foto: Printskrin/Instagramfoto: Printskrin/Instagram

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u