Tenis

FEDERER VARAO U FINALU MELBURNA: Teške optužbe na račun Švajcarca posle osvajanja Australijan opena

Objavljeno: 30.01.2017 | 11:38Izvor: Kurir

Švajcarski teniser Rodžer Federer po osvajanju Gren slema u Melburnu našao se na udaru teniskih legendi koje smatraju da se ovogodišnji šampion Australijan opena u finalu služio prevarama.

Nekadašnji australijski teniser Pet Keš iskritikovao je Rodžera Federera zbog poteza u finalu Melburna.

Federer je početkom petog seta zatražio i dobio medicinski tajm-aut, a Keš smatra da je to bio bezobrazan potez, i oslovio ga je legalnim varanjem.

"Ne zaustavljate maraton jer ste umorni. Ne mogu da naglasim dovoljno da takvo ponašanje nije pod adekvatnim nadzorom medicinskog tima u okviru (ATP) tura. To je pogrešno, pogrešno i pogrešno. To je varanje, a dozvoljeno je. Legalno varanje, ali i dalje nije u redu", rekao je ljutiti Keš uživo na radiju tokom meča Federer-Nadal.

Novom šampionu Melburna po podizanju rekordnog 18. Gren slem trofeja postavljeno je pitanje o ovo slučaju.

"Rekao sam sebi pravila su tu da bi ih koristio. I ja mislim da ne bismo smeli da zloupotrebljavamo ova pravila i remetimo sistem. Time se vodim već 20 godina. Zato mislim da je u ovom slučaju takva kritika preterivanje. Ja sam teniser koji najmanje zove tajm-aut, tako da ne znam o čemu Keš priča", rekao je petostruki šampion Australije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u