- Danas ne jedem žitarice, već umesto običnog hleba biram onaj od heljde. Nakon te promene osetio sam znatno poboljšanje opšteg stanja, ali i zdravstvenu promenu, kao i mnogo više energije. Naučio sam i to svima savetujem - da treba slušati svoje telo. Nisam radikalan, ali kad izbegavam gluten, osećam se mnogo bolje. Na našem području je za popularizaciju "gluten free" ishrane i opšteg interesa za tu tematiku zaslužan srpski teniser Novak Đoković. Nakon njegove knjige svi su počeli više da pričaju o tome - kazao je Stanić, prenosi Jutarnji.hr.
Hrvat kaže da je zdravstvene probleme počeo da oseća pred kraj karijere u Londonu, najčešće noću.
- Živeo sam četiri godine u Italiji gde sam uglavnom jeo testeninu i pice. Možda sam se tada time i uništio. Mnogo bolje se osećam kada jedem namirnice bez glutena - kazao je nekadašnji fudbaler.
INFORMER.RS