Tenis

ĐOKOVIĆ SPASAO HRVATA STANIĆA: Pice su me uništile, bezglutenska ishrana je zakon!

Objavljeno: 25.01.2017 | 18:15Izvor: medio.rs

Nekadašnji hrvatski fudbalski reprezentativac 44-godišnji Mario Stanić u vreme kada je završavao karijeru imao je velikih problema gastroenterološke prirode zbog nezdrave ishrane, a spasao ga je srpski teniser Novak Đoković

Mario Stanić kaže da je zahvaljujući knjizi srpskog tenisera Novaka Đokovića otkrio je bezglutensku ishranu, te se brzo odrekao namirnica koje štete njegovom organizmu.

Danas  ne jedem žitarice, već umesto običnog hleba biram onaj od heljde. Nakon te promene osetio sam znatno poboljšanje opšteg stanja, ali i zdravstvenu promenu, kao i mnogo više energije. Naučio sam i to svima savetujem - da treba slušati svoje telo. Nisam radikalan, ali kad izbegavam gluten, osećam se mnogo bolje. Na našem području je za popularizaciju "gluten free" ishrane i opšteg interesa za tu tematiku zaslužan srpski teniser Novak Đoković. Nakon njegove knjige svi su počeli više da pričaju o tome - kazao je Stanić, prenosi Jutarnji.hr.

Hrvat kaže da je zdravstvene probleme počeo da oseća pred kraj karijere u Londonu, najčešće noću.

- Živeo sam četiri godine u Italiji gde sam uglavnom jeo testeninu i pice. Možda sam se tada time i uništio. Mnogo bolje se osećam kada jedem namirnice bez glutena - kazao je nekadašnji fudbaler.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u