Tenis

ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU NEDOSTAJE: Nadam se da ću u budućnosti Božić slaviti s porodicom!

Objavljeno: 06.01.2017 | 12:27Izvor: medio.rs

Najbolji srpski teniser i jedan od naših najboljih sportista svih vremena Novak Đoković istakao je da mu najviše nedostaje da za praznike, poput Božića, bude sa porodicom

- Na Božić se prvo pomolim Bogu, jer na taj način prepoznajem veličinu praznika. Nadam se i verujem da ću u budućnosti Božić slaviti sa porodicom. Iskreno, to mi baš nedostaje - rekao je Novak Đoković za Blic, i dodao:

Takve su okolnosti da nažalost sada ne mogu da budem sa porodicom. Nadam se da ću u godinama koje dolaze imati više prilike da za Božić, slavu i Vaskrs budem sa sinom, suprugom, roditeljima, braćom...Novak je istakao da je ponosan što je deo generacije tenisera koja je donela mnogo radosti Srbiji.

Mislim da svako od nas treba da zastane i da se osvrne na to što smo uradili za Srbiju, koja do pre 10-15 godina nije imala tenisku tradiciju. Zadovoljstvo mi je što sam deo ere koja je promenila tenis - naglasio je drugi reket sveta i osvrnuo se na kraj karijere Ane Ivanović.

Nadam se da Anino povlačenje neće značiti početak kraja ove uspešne generacije, već da će biti podsticaj mladim teniserima i teniserkama da nastave našim putem. U Srbiji ima mnogo talenata, i uvek ću se truditi da svima pomognem da stvari idu u pravom smeru - poručio je Đoković.

Naš as je prošle godine bio najveći favorit za zlato na Olimpijskim igrama u Riju, ali je poražen u prvom kolu od Huana Martina del Potra. Narednu priliku imaće u Tokiju 2020. godine, ali naš as je poručio da još ne razmišlja o tome.

Voleo bih da imam želju i volju da i tada igram za reprezentaciju, ali to je daleko. Za tri godine svašta može da se desi. Videćemo šta će biti - zaključio je Novak, koji se trenutno nalazi u Dohi, gde brani titulu osvojenu prošle godine, a rival u polufinalu će mu biti Fernando Verdasko.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u