Tenis

Đoković bez problema do trećeg kola

Objavljeno: 22.01.2015 | 11:20Izvor: RTS

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Australijen opena, rutinskom pobedom protiv Rusa Andreja Kuznjecova 3:0 (6;0, 6:1, 6:4). Naredni rival Fernando Verdasko ili Go Soeda. Viktor Troicki i Mihail Južni završili takmičenje u dublu, baš kao i Bojana Jovanovski u paru sa Katarinom Piter.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburni savladao Rusa Andreja Kuznjecova rezultatom 3:0 (6:0, 6:1, 6:4).

Đoković je maestralno odigrao u Melburnu, "jako" ušao u meč, i posle nekoliko minuta bilo je jasno da će Rus morati da se oprosti od ovogodišnjeg turnira u Melburnu.

Od prvog servisa Novak je diktirao tempo, nije dopustio bilo kakvo iznenađenje, pa je prvi set osvojio sa 6:0.

Rus je sredinom drugog seta uspeo da osvoji prvi gem na meču, ispostavilo se jedini u tom delu igre, pošto je Novak nastavio u istom ritmu i osvojio drugi set sa 6:1.

Svestan da provodi poslednje minute na ovogodišnjem Australijan openu, i svestan da igra protiv najboljeg na svetu, Kuznjecov se pošteno potrudio u trećem setu, pružio najveći otpor, uneo malo neizvesnosti, ali je Novak Đoković na kraju stigao do 6:4.

U narednom kolu, Novak Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Fernando Verdasko (Španija) - Go Soeda (Japan).

Pre Đokovića, svoj meč, u dubl konkurenciji, odigrao je Viktor Troicki. Mihail Južni i Viktor Troicki poraženi su od austrijsko-brazilskog para Aleksandera Peje i Bruna Soareša sa 2:0 (6:1, 6:4). 

Bojana Jovanovski je u paru sa Poljakinjom Katarinom Piter izgubila od desetih nosilaca, mađarsko-francuskog para Timee Baboš i Kristine Mladenović sa 2:0 (6:1, 6:3).


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u