Tenis

BEKER OBELODANIO UZROK NOVAKOVOG PADA Novak je kao izduvani balon, OVO SU 3 KLJUČNA UZROKA SUNOVRATA

Objavljeno: 23.04.2017 | 21:06Izvor: Kurir

Legendarni teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker smatra da je za pad forme srpskog asa kriv nedostatak strasti koju je izgubio osvajanjem Rolan Garosa.

Nemac je u razgovoru za Skaj sport izneo tri uzroka za pad svog doskorašnjeg igrača.

- Ne možete da izgubite forhend ili servis preko noći, verujem da je to do stanja njegovog uma. Mislim da se za Novaka mnogo toga promenilo nakon što je osvojio Rolan Garos prošle godine, to je bio njegov životni san. Nakon toga se izduvao kao probušeni balon, a nije našao način da vrati vazduh nazad - rekao je Beker.

Nemac ističe da su protivnici spoznali Novakove slabosti i ovaj trenutak pada iskoristili maksimalno u svoju korist.

- Svlačionica ne spava. Videli su slabost kod vrhunskog igrača i sada žele njegov skalp. Čitaju njegov govor tela i samim tim uče kako da igraju protiv njega, i to je dodatni problem. Kada dominirate toliko dugo i pobedite toliko puta, mora doći trenutak kada se plima menja. On ima samo 29 godina, još ima vremena da preusmeri brod u pravom smeru, ali to mora da uradi što pre - upozorava Đokovićev bivši trener.

Beker dodaje da je Novak psihički dosta nestabiliniji i da njegove emocije rade protiv njega.

- Neke sitnice sada mogu da ga poremete emotivno, kao kada shvati da lopta nije pogodila liniju ili kada ga sudije opomenu. Sve ono što je radilo za njega prošle sezone, ove godine radi protiv njega - zaključuje Nemac.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u