Tenis

AMERIKANCI ODALI PRIZNANJE NOVAKU: Đoković je ispisao istoriju i oduševio teniski svet!

Objavljeno: 05.12.2016 | 16:39Izvor: medio.rs

Teniska sezona nedavno je završena, a u moru analiza izdvaja se ona koju je uradio CNN. Novinar ove američke medijske kuće Ravi Ubha je u tekstu poručio da je Novak Đoković ispisao istoriju uprkos padu u drugom delu sezone

U tekstu koji nosi naslov "Đoković je ispisao istoriju", Ubha se osvrnuo na dostignuće našeg asa koji je po osvajanju Rolan Garosa bio vlasnik sva četiri grend slema u istom trenutku.

- Novak Đoković nije završio sezonu kako je počeo, pošto se okončala njegova dvogodišnja vladavina na prvom mestu. Ipak, Đoković je cvetao u prvom delu 2016. Kada je Srbin pobedio Endija Mareja u finalu Rolan Garosa, postao je prvi čovek od Roda Lejvera i 1969. godine koji je slavio na četiri uzastopna grend slem turnira - napisao je novina CNN-a, i dodao da su i rivali našeg asa bili oduševljeni ovim dostignućem.

- Izuzetnom veličinom Đokovićevog podviga bio je oduševljen i sam Marej: Ovo se nije dogodilo toliko dugo i biće potrebno mnogo vremena da se desi ponovo - stoji u tekstu CNN. 

Ovaj ugledni novinar se osvrnuo i na napredak Endija Mareja, koji je fenomenalno igrao u drugom delu sezone, svrgao Novaka sa prvog mesta i u Londonu, u direktnom okršaju sa Đokovićem, obezbedio da godinu završi kao broj jedan.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u