Tenis

A NIJE MU BILO LAKO Pet životnih lekcija koje smo naučili od Novaka Đokovića

Objavljeno: 10.01.2017 | 13:02Izvor: Blic

Novak Đoković je u 2016. imao uspone i padove, plakao je, voleo, strastveno ljubio, pokazao je jednu novu stranu, ali svakako nam je dao razloga da ga cenimo i volimo još više.

Suze su okej

Tokom Olimpijskih igara, Huan Martin Del Potro savladao je Novaka već u prvom meču na kraju koga oba tenisera nisu mogla da zadrže suze. Novak je plakao kao kiša dok je izlazio sa terena, a pokušao je da ga uteši upravo Del Potro, ali je i on sam zaplakao tokom razgovora sa Novakom na mreži neposredno po završetku meča.

Novakova mama, Dijana Đoković nedavno je za "Blic" sumirala utiske godine koja je za nama i s obzirom da je Novak imao veoma stresnu godinu iza sebe, ona ne bi volela da se seća toga.

- Volela bih da zaboravim Novakove suze - rekla je Dijana Đoković.

Suze Novaka Đokovića
Foto: ProfimediaSuze Novaka Đokovića

Ne treba se stideti kad si slab

Novak je ove godine otvoreno govorio o svojim problemima, alii načinu na koji ih prevazilazi zbog čega je postao velika inspiracija.

"Kada Jelena i ja osetimo da udaramo glavom o zid, profesionalno ili privatno, psiholog Džim Ler je osoba na koju možemo da se oslonimo", otkrio je Novak Đoković detalje tokom predavanja Jelene Đoković, direktorke Fondacije "Novak Đoković", koja je na Ekonomskom fakultetu pričala na temu "Upravljanje humanitarnim organizacijama".

On je pozvao i ljude da u magazinu "Original" pročitaju njegovu kolumnu.

- Na naslovnoj strani magazina je Džim Ler, svetski poznati psiholog s kojim sam radio. On nam je, u jednoj fazi našeg odnosa kada smo imali krizu, pre nekoliko godina dosta pomogao kako da se izvučemo - otkrio je Novak.

Kriza koja je pogodila Jelenu i Novaka desila se pre nekoliko godina, kada je Đokovićeva karijera naglo uzletela. U tim izazovnim trenucima, kada je Novaku trebala podrška, Jelena je morala da odluči da li će ga ispratiti i pojavila se sumnja u budućnost. Sve su, međutim, ubrzo rešili.

Velika ljubav Novaka i Jelene
Foto: Dušan Milenković / RAS SrbijaVelika ljubav Novaka i Jelene

Ništa bez poljubaca

Da se izuzetno vole dokazuju i slike koje su snimljene 20. oktobra, dan pre zvaničnog rođendana, proslavili drugu godinu sina Stefana i to na predivnim plažama Marbelje. Ekskluzivne fotografije nastale na plaži dokaz su da je Đoković zaista najsrećniji u krugu porodice, a posebno uz suprugu Jelenu i sina Stefana. Jelena i Novak često upražnjavaju i jogu koja im pomaže da dođu u dodir sa sobom, sa ljubavlju, sa prirodom... Ti njihovi mali rituali pomažu im da pronađu sklad u karijeri, ali i u porodici.

Novak Đoković i Jelena Đoković
Foto: ProfimediaNovak Đoković i Jelena Đoković

Opustite se ponekad

U ovoj godini, on se i zabavljao, oženio je druga Viktora Troickog, udao je svastiku, dolazio je u Beograd više puta i veselio se uz najveće hitove, ali i obožavanog Tomu Zdravkovića.

Veselo uz trubače
Foto: G. Srdanov / RAS SrbijaVeselo uz trubače

Ne treba pokleknuti

Na početku ove 2017. Novak je odbranio titulu u Dohi, a čekaju ga odbrana titule na Australian Openu, Frenč Openu i Rolan Garosu, a navijamo da mu ova godina bude bolja nego prethodna. Iako je godina za njim bila puna izazova, on ni u jednom trenutku nije poklekao.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u