Ostali sportovi

(VIDEO, FOTO) SKANDAL: Srpska rukometašica proterana iz EU!

Objavljeno: 01.12.2015 | 09:32Izvor: Kurir

Zabrana ulaska: Deportovana sam sa aerodroma u Berlinu kao najgori kriminalac, priča za Kurir Garovićeva, koju je poljski klub Kožalin vodio na crno i tretirao kao turistkinju

Srpska rukometašica Sara Garović (21) prošla je kroz torturu u poljskom klubu Kožalinu, gde su je držali „na crno“, a kulminacija svega usledila je na aerodromu u Berlinu, gde su je kao najgoreg kriminalca deportovali za Beograd i lupili joj trajnu zabranu ulaska u zemlje Evropske unije!

Jedna od najtalentovanijih ovdašnjih rukometašica već deset meseci ne igra zbog skandaloznih poteza njenog kluba iz Poljske.


Isplata „na ruke“

- Došla sam u Kožalin početkom 2014. godine, dobila sam dobru ponudu i sve je delovalo kao dobra priča. Međutim, Poljaci su ubrzo počeli da me isplaćuju „na ruke“ i da me na svaka tri meseca šalju u Beograd - počinje Sara Garović ispovest za Kurir.

Da nešto ne štima, tačnije da igra „na crno“ bez potrebnih papira, Sara je shvatila kada joj je zabranjen odlazak na utakmice.
- Dva puta su mi rekli da se zatvorim u stan i da ne dolazim na utakmice jer će me možda i uhapsiti! Nisam imala radnu dozvolu, verovatno da klub ne bi plaćao porez.

Tu pakao tek počinje. Sara je dobila od trenera tri slobodna dana kako bi došla u Beograd na trenerovu svadbu. Povratak u Poljsku završio se gotovo hapšenjem!
- Zaustavljena sam na aerodromu u Berlinu i deportovana u Srbiju. Kao da sam najgori kriminalac. Lupili su mi pečak i dobila sam trajnu zabranu ulaska u Evropsku uniju.

To nije bio kraj problemima bivše juniorske reprezentativke Srbije.
- Ništa od garderobe i ličnih stvari mi nisu vratili. Kažu „dođi i uzmi ih“. A znaju za zabranu ulaska u Evropsku uniju koju sam zbog njih dobila. Pri tome, podelili su drugima moju kozmetiku i još neke stvari koje su mi se nalaze u stanu.

Bezobrazluk poljskog superligaša ide do te mere da nedeljama nisu odgovorili na brojne pozive i poruke naše rukometašice.


Suspendovana 


Ništa mi nisu odgovarali na poruke. Tek pošto sam im zapretila tužbom, dobila sam odgovor da sam pod suspenzijom i da se vraćam u tim sledeće godine?! Nisam dobila odgovor na pitanje zašto sam to suspendovana. Želim da se što pre završi ova agonija i da se vratim rukometu, naravno, u nekom drugom klubu - poručila je Sara Garović.

Nemar klupskog lekara
UGROZILI JOJ ŽIVOT ZBOG LOŠE DIJAGNOZE

Pre svega ovoga Sara je prošla kroz ozbiljan zdravstveni problem zbog nemara klupskog fizioterapeuta.
- Igrala sam utakmice pod jakim bolovima, a on mi je govorio da mi nije ništa. Samo mi je masirao stomak, što se ispostavilo da dodatno pogoršava stanje u takvim situacijama. Tražila sam odmah da idem na preglede u Beograd, gde se ispostavilo da imam vodenu cistu u poodmaklom stadijumu. Morala sam da mirujem više od mesec dana dok mi se to nije sredilo.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u