Ostali sportovi

VEROVALI ILI NE: Vaterpolisti šampioni Evrope, a ceo tim vredi manje od Tošića!

Objavljeno: 29.07.2014 | 14:32Izvor: Telegraf.rs

Kad sam video koliko je vozač Formule 1 Sebastijan Fetel dao svojim čistačicama u klubu da bi ih častio, pomislio sam da bi bilo bolje da sam čistačica - kaže Andrija Prlainović

Vaterpolo tim Srbije, koji je u nedelju postao šampion Evrope, košta, verovali ili ne, kao jedan solidan srpski fudbaler, koji nastupa u nekom manjem evropskom klubu!

Duško Tošić, recimo, u turskom klubu Genčlerbirligi, prema podacima sa sajta “Transfer Markt”, prima nešto više od milion evra godišnje, dok ceo tim Srbije košta manje od toga.

Godišnje plate igrača kreću se od 5.000 evra za najmlađe do 200.000 evra na godišnjem nivou za one najbolje. To je u najmanju ruku čudno, jer se zna da je vaterpolo fizički jedan od najzahtevnijih sportova na svetu.

Naravno, najveća primanja imaju naši najbolji igrači koji igraju u evropskom velikanu Pro Reku (Filipović, Prlainović ili Duško Pijetlović). Ostali zarađuju znatno manje.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Kad se zna da srpski fudbaleri koji igraju po slabijim klubovima Turske, Engleske, Belgije, Holandije, Italije, Nemačke zarađuju više od milion evra godišnje, onda je sve jasno.

Kad sam video koliko je Fetel dao svojim čistačicama u klubu da bi ih častio, pomislio sam da bi bilo bolje da sam čistačica - kazao je Prlainović.

Međutim, treba biti realan. Vaterpolo nije toliko popularan sport i normalno je da igrači ne zarađuju poput fudbalera i košarkaša.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Ali, za njih je dovoljno kad bi nacionalni savez i država pokazali poštovanje. Veći je problem što Vaterpolo savez nema novca da im isplati premije i nagrade za medalje, nego to što oni zarađuju manje od ostalih sportista.

GOCIĆ: MI SMO DALI MAKSIMUM, SAD JE RED DA TO URADE I DRUGI

Našim zlatnim delfinima se duguju premije i za osvajanje zlatne medalje 2012. godine u Ajndhovenu, ali tad je na čelu VSS bila druga garnitura s Veliborom Sovrovićem.

Videćemo da li će ova rukovodeća struktura s Miodragom Krivokapićem uspeti da donese stabilnost srpskom vaterpolu.

Kapiten reprezentacije Živko Gocić istakao je da su vaterpolisti dali maksimum i da je rad da sad neko ko je zadužen za sport u državi to prepozna.

Jasno je, dakle, ko je na potezu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u