Ostali sportovi

ŠTEFANEK: Jermeni smešni ste, žalba me ne zanima, pustite me da uživam u osvojenom zlatu

Objavljeno: 09.09.2016 | 14:37Izvor: Kurir

Olimpijski komitet Jermenije žalio se Sudu za arbitražu u Lozani (CAS) na ishod meča u rvanju u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u kome je Srbin Davor Štefanek pobedio Migrana Arutjunjana.

Rezultat finalne borbe bio je 1:1, a Štefanek je pobedio jer je poslednji osvojio poen.
Jermenski rvač, kao i njegov stručni štab tvrdili su da su oštećeni u ovom duelu i da je pobeda trebalo da pripadne Arutjunjanu.

-  Još u Riju sam čuo da hoće da se žale. Mene niko nije ni obavestio da su se žalili i sve mi je to veoma smešno. Jermenin je dobar borac, ali ko gubi, ima pravo da se ljuti. Ja sam olimpijski šampion i tako će ostati. Moja pobeda je čista i tu nema više mesta za priču. Neka se sude oni koliko hoće - rekao je Štefanek.
Davor ni najmanje ne strahuje da bi mogao da ostane bez zlatne olimpijske medalje.

- Ako je bilo greške, onda jedino sudija može da dobije kaznu, a rezultat se neće menjati. Treba znati i da je sudija koji je sudio finale proglašen za najboljeg na turniru - objasnio je Štefanek.
Umesto da produbljuje priču o ovom nesvakidašnjem potezu Jermena, najbolji srpski rvač je objasnio:

- Hoću malo da uživam u onome što sam uradio. Neću da se opterećujem njihovim glupostima - zaključio je čovek koji je obradovao čitavu Srbiju.

Kurir sport / Alo sport


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u