Ostali sportovi

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE: Delfini razbili Mađare usred Budimpešte!

Objavljeno: 27.07.2014 | 22:12Izvor: Telegraf.rs

Vaterpolisti Srbije uspeli su da odbrane evropsko zlato pošto su u finalu EP savladali Mađare rezultatom 12:7.

Srbija je šampion Evrope!!! Zahvaljujući fenomenalnoj odbrani, preciznom napadu i velikoj borbi u bazenu ”Alfred Hajoš”, vaterpolo reprezentacija Srbijesavladala je svetskog šampiona Mađarsku na njihovom terenu rezultatom 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1) za peto evropsko zlato i odbranu titule osvojenu pre dve godine u Holandiji.

Ni skoro 9.000 mađarskih navijača nije uspelo da omete srpske Delfine koji su još jednom pokazali da najbolje igraju kada su pod pritiskom. Pokazali su to u borbi za četvrtfinale protiv Španije, protiv Grka koji su nas stizali u borbi za polufinale, Crnogoraca kada smo gubili i sa četiri gola viška, a pogotovo protiv neopraženih Mađara kojima smo držali čas vaterpola od prvog do poslednjeg minuta.

Nisu Mađari nijednom uspeli da izjednače, a kamoli da povedu protiv Srba koji su brzo poveli sa 3:1, a do poluvremena su imali i pet golova viška. Uspeo je domaćin da se približi krajem treće deonice, ali je ključni momenat usledio početkom poslednje četvrtine kada je Filip Filipović sa dva gola praktično rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji u našem timu bio je kapiten Živko Gocić koji je nepogrešivo šutirao. Tri puta je pokušao, tri puta pogodio. Mandić i Filipović su postigli po dva, dok su jednom mreže mađarskih golmana tresli Ćuk, Pjetlović, Aleksić, Rađen i Prlainović. U redovima Mađarske, bolji od ostalih bio je Marton Vamoš sa tri gola.

Već u drugom napadu Mađari su dobili igrača više, ali se Srbija odbranila. Tačnije, Pjetlović je skinuo šut domaćeg tima. Dobra odbrana se nastavila i u narednom napadu, ali ono što ne štima jeste slaba koncentracija u napadu. Dobar posao radili su bekovi Mađarske koji su čuvali našeg centra Pjetlovića.

Nakon četiri minuta igre, Mađari su imali i drugog igrača više, ali Varga nije pogodio. Međutim, jeste Rađen s druge strane. Srbija je odlično iskoristila igrača više. Nedugo posle toga pogodio je i Prlainović za muk na tribinama bazena Alfred Hajoš, ali je levoruki Vamoš smanjio na 2:1.

Koliki je majstor, Duško Pjetlović je pokazao na isteku sedmog minuta kada je odlično iskoristio asistenciju Prlainovića i naplatio igrača više za 3:1, što je i bio konačan rezultat prve četvrtine, u kojoj su se Delfini odbranili s igračem manje.

Sjajno je Srbija otvorila drugu četvrtinu. Mitrović je prvi doplivao do lopte, iznudili smo isključenje, a Aleksić ke sa mesta centra po četvrti put matirao Nađa. Dosta sreće u narednom napadu jer lopta nije prešla liniju Pjetlovićevog gola. Ali, posle Gocićevog šuta jeste. Bomba kapitena Srbije za 5:1, a zatim i Mandića za 6:1.

Fenomenalnu odbranu Srbije Mađari su uspeli ponovo da probiju na tri minuta do kraja druge četvrtine. Mađari su promenili golmana koji je zaustavio nekoliko šuteva Srbije, ali je i Pjetlović bio na visini zadatka (6:2). Tajm aut Savića urodio je plodom jer smo dobili isključenje, što je Ćuk iskoristio za novih pet golova viška za konačan rezultat na poluvremenu - 7:2.

Već u prvom napadu Mađari su smanjili na 7:3. Rađen je isključen, a Sivoš je kraj stative matirao našeg golmana. Mitrović nije mađarskog, u momentu kada smo imali igrača više, ali jeste Mandić za 8:3 i ”spuštanje” domaćih navijača. Od samog starta treće deonice, skoro svaki napad na obe strane bio je sa igračem više, a onaj Mađarske u 20. minutu značio je kraj za Savu Ranđelovića. Njegov izostanak kaznio je Erdelji za 8:4.

Nakon dva minuta mirovanja mreža, Gocić je iskoristio igrača više za velikih 9:4 na isteku treće deonice. U tom momentu šut Srbije je bio neverovatnih 50 odsto. Trenutak nepažnje golmana Pjetlovića iskoristio je zatim Varga za 9:5, a potom i za 9:6 za konačan rezultat na kraju treće deonice.

Prvi gol na meču najboljeg strelca Srbije Filipovića usledio je na početku poslednje deonice. Taman da malo popravimo situaciju nakon dva olako primljena gola na kraju treće četvrtine. Drugo isključenje Rađena donelo je veliki problem našem timu jer je bilo drugo, ali je Pjetlović uspeo da odbrani mrežu Srbije koja je u narednom napadu preko Filipovića stigla do velikih pet golova 11:6, a na kraju i do 12:7.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u