Ostali sportovi

Pogledajte kako je Stjepanović uzeo drugo zlato

Objavljeno: 20.08.2014 | 22:16Izvor: Kurir

Velimir je sve vreme bio prvi ne dozvolivši Nemcu Polu Bidermanu da ga na bazenu u njegovoj zemlji prestigne ni u jednom monetu

Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je prvo mesto u finalu trke na 200 metara slobodno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. On je ostvario vreme od minut i 45 sekundi i 78 stotinki i osvojio drugu medalju na ovom nadmetanju.

Velja je dan ranije nacionalnim rekordom (1:46,79) zauzeo drugo mesto u polufinalu u veoma jakoj konkurenciji, što mu je donelo da pliva u petoj stazi, a za medalju se borio sa Artemom Lobuzovim, Piterom Timersom, Sebastijanom Veršurenom, Janikom Anjelom, Filipom Manjinijem, i glavnim konkurentima Dominikom Kozmijem i rekorderom Polom Bidermanom.

Velimir je sve vreme bio prvi ne dozvolivši svetskom rekorederu Polu Bidermanu da ga na bazenu u njegovoj zemlji prestigne ni u jednom monetu, a u finišu pokazao je više snage i koncentracije postavivši novi lični i naravno nacionalni rekord, koji je sam držao. Od Bidermana je bio brži za dve stotinke.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u