Ostali sportovi

Najbizarniji izgovori sportista na doping testu: Oralno sam zadovoljio ženu, zato je to u meni!

Objavljeno: 26.11.2014 | 00:30Izvor: Telegraf.rs

Većina sportista kada padne na doping testu traže izgovore, a neki su bili toliko domišljati da su svojim objašnjenjima više izazvali smeh nego prekor zbog varanja

Tokom istorije sporta neretko se dešavalo da heroji najvećih svetskih takmičenja zbog dopinga postaju najveća razočarenja. Čak i kada se na doping testu dokaže da su koristili nedozvoljene supstance sportisti retko kada priznaju krivicu, već smišljaju različite izgovore.

Evo nekih od najbizarnijih…

Španski hodač Daniel Plaza , koji je 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barseloni osvojio zlato na 20 kilometara, četiri godine kasnije osuđen je da je koristio steroide, što je utvrđeno na doping testu.

Plaza je na ovakav rasplet dešavanja imao neverovatan odgovor: Španac je objasnio da je oralno zadovoljavao trudnu suprugu, a s obzirom da trudnice luče nandrolon koji je on nesvesno progutao i tako uneo u telu, rezultati na doping testu bili su pozitivni.

Iako ova priča Španca deluje neverovatno, Plaza je ipak 2006. godine oslobođen optužbi!

I američkom sprinteru Denisu Mečelu, koji se okitio zlatom u štafeti četiri puta 400 metara naistim Olimpijskim igrama, seks je pomogao kao izgovor za pad na doping testu. Amerikanac je naime 1998. godine pao na doping testu zbog povišenog nivoa testosterona, a njegov izgovor je bio da je veče pre testiranja popio pet piva i imao četiri puta uzastopno seks sa ženom.

- Bio joj je rođendan, zaslužila je takav tretman – rekao je Mičel, posle čega ga je američki savez oslobodio optužbi.

Olimpijski šampion iz Pekinga u trci na 400 metara La Šon Merit bio je pozitivan na anabolički steroid na tri različita testa u periodu izmđeu 2009. i 2010. godine. Kako nije mogao da prođe nijedan doping test, američki sprinter je izjavio da je uzimao preparat za povećanje penisa, a da pritom nije pročitao uputstvo, pa nije bio svestan da uzima nedozvoljenu supstancu.

Ovaj izgovor Merita nije prihvaćen, a osim što je suspendovan na dve godine postao je i predmet podsmevanja.

Teniser Rišar Gaske se u problemu zbog dopinga našao 2009. godine, kada je u njegovom telu pronađen kokain! Francuz je kao izgovor, objasnio da se u noćnom klubu ljubio sa devojkom koja je uzimala kokain i da ga je tako uneo u organizam, a svetska teniska federacija je isti prihvatila!

Pobednik Australijan Opena 1998. godine Petr Korda objasnio je da je pao na doping testu, jer je pojeo previše teletine kontaminirane steroidima. Ipak ITF je uspela da otkrije neverovatnu činjenicu i tako pokopa ovo obrazloženje, a to je da bi neko bio pozitivan na testu mora jesti čak 40 celih teladi dnevno 20 godina zaredom!

Verovatno najbizarniji izgovor među sportistima koji su pali na doping testu imao je američki biciklista Tajler Hamilton. U njegovom telu je 2004. godine  utvrđeno da ima tuđih krvnih stanica, a biciklista je za sve okrivio nerođenog brata blizanca!

Potporu je pronašao u izjavi profesora Davida Hosmana, koji je potvrdio da je hamiltonova majka na početku trudnoće nosila dvojke, ali je jedan fetus usisao drugi, a time i deo njegovog genetskog materijala.

Ipak, 2011. godine je hamilton priznao da je koristio doping.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u