Ostali sportovi

Ivanina briga o prvom treneru je dovoljna da shvatite zašto je šampionka!

Objavljeno: 03.09.2016 | 13:46Izvor: Telegraf.rs

Jani Hajdu je vrlo zaslužan za karijeru naše atletičarke

Veliki šampioni su i veliki ljudi. Veliki šampioni ne zaboravljaju one koji su im pomogli da postanu to što jesu.

Izuzetak nije ni Ivana Španović, koja je osvajanjem Dijamantske lige i olimpijske brone u avgustu zaokružila fenomenalnu sezonu.

Njen prvi trener Jani Hajdu, ujedno je jedan od najvećih atletskih stručnjaka, ispričao je situaciju zbog koje možemo Ivanu nazvati i velikim čovekom.

– Krajem marta doživeo sam infarkt, ugrađen mi je stent. Na Kliničkom centru u Novom Sadu, gde su me hitno smestili iz zrenjaninke bolnice, Ivana je prva došla sa trenerom Obradovićem. Stalno se raspitivala, posle sam čuo da je intervenisala kod profesora – rekao je Hajdu za “Žurnalov” magazin i dodao:

– Kad je osvojila bronzu u Riju i nazvala, prvo je bilo “kako je sa zdravljem”, nasmejao sam se i rekao joj da ne brine za zdravlje i da mu bronza sija kao zlato. Nasmejala se, šta bi drugo, divna je osob, sjajna. Da deca znaju, šampioni su dobri i veliki ljudi.

Hajdu ne samo da je trenirao Ivanu (od drugog razreda), već i njenu mamu Vesnu, i on je bio vrlo čvrstog stava i verovao je da će Ivana uspeti da osvoji olimpijsku medalju.

 

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u