Ostali sportovi

IVANA ZAPLAKALA KAD JE ČULA DA ĆE DOBITI ORDEN! Srpska atletičarka biće odlikovana na Sretenje!

Objavljeno: 12.02.2017 | 16:37Izvor: medio.rs

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zaplakala je od uzbuđenja kad je u petak saznala da će dobiti orden od predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Skakačica udalj će na Dan državnosti 15. februara primiti Karađorđevu zvezdu trećeg stepena

Jedini sportista koji nosi ovaj orden, ali prvog stepena, jeste Novak Đoković. Našeg najboljeg tenisera svih vremena 2012. odlikovao je tadašnji predsednik Boris Tadić.

Sada će visoko državno priznanje poneti Ivana, čija mama Vesna je izjavila za Informer da njihovoj sreći nema kraja.

- Suze su nam krenule kad smo u medijima videli vest o odlikovanju. Nismo znali ni mi ni Ivana. Njoj su rekli u petak, svi smo uzbuđeni. Naježila sam se - rekla nam je Vesna Španović. 

Februarska nagrada

Osvajačica brojnih medalja sa velikih takmičenja nedavno je dobila i Februarsku nagradu grada Novog Sada- "Bela golubica" od Novog Sada, sad priznanje države, bez teksta smo. Ne mogu da opišem koliko sam srećna - ushićena je naša sagovornica.

Kao bivša atletičarka znala je da će njena ćerka biti uspešna sportistkinja, ali odlikovanje države je posebna dimenzija, kaže gospođa Španović.

Kad ste sve veliki sportista, slede i velike nagrade. Ja sam joj oduvek govorila da je rođena da bude najbolja. Nastavila je gde je mama stala. Zato me ništa od njenih uspeha ne iznenađuje. Orden predsednika je ipak nešto posebno - objašnjava Vesna Španović.

Ivana se neće oglašavati do svečanosti jer je maksimalno posvećena pripremama za Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu koje je na programu od 3. do 5. marta. Prvo takmičenje pred šampionat u Kombank areni Španovićeva je imala sinoć u Berlinu.

Njena mama kaže da zato neće ni biti slavlja kada njena ćerka 15. februara bude odlikovana.

Ona je sada u strogom karantinu. Doći će, naravno, da primi orden, ali verujem da će slavlje ostaviti za posle Evropskog, taman sve da objedini - aludirala je mama Vesna na eventualno veselje zbog evropske medalje.

 

RODITELJI Ljubiša i Vesna Španović

Brani zlato

Ivana brani zlato osvojeno na EP u dvorani u Pragu 2015.

Ne volim da prognoziram šta će na kom takmičenju uraditi moja ćerka, ali verujem da je spremna da odbrani titulu. Sa sigurnošću znam da će pružiti maksimum, kao i svaki put - jasna je gospođa Španović.

Naša skakačica udalj se sa poslednjih osam velikih takmičenja vratila sa medaljom, od kojih je poslednja u nizu olimpijska bronza u Riju. Ivana je tako postala naša prva atletičarka koja se okitila odličjem na OI, i prva posle 60 godina kojoj je to pošlo za rukom u "kraljici sportova".

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Ostale vesti iz Ostali sportovi
Ostali sportovi

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined variable: return

Filename: views/vest.php

Line Number: 172

Pratite nas na facebook-u