Košarka

ZVEZDA BEZ POBEDE I VILIJAMSA: Poraz crveno-belih ostavlja Obradovića u trci za Top 8!

Objavljeno: 26.03.2015 | 21:51Izvor: Telegraf.rs

Ekipa Dejana Radonjića i deveti put poražena * Veći problem što je američki plejmejker napustio parket u prvoj četvrtini hramljajući i nije se vraćao u igru

Kasno buđenje Crvene zvezde u Berlinu! Crveno-beli upisali su i deveti poraz u Top16 fazi Evrolige, pošto ih je nadigrala Alba, trenera Saše Obradovića, rezultatom 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19).

Posle zaista lošeg izdanja u prvom poluvremenu, ekipa Dejana Radonjića je na zaigrala dosta bolje i uspela da nad0knadi minus od čak 19 poena, ali je u završnici poklekla. To znači da crveno-beli ne mogu više da se nadaju plasmanu u Top 8.

Mnogo veći problem je taj što je u prvoj četvrtini Markus Vilijams napustio igru hramljući nakon što je ostao da leži na parketu posle šuta. Od njegovog izlaska u šestom minutu, crveno-beli su u dve četvrtine imali upisane samo tri asistencije, i to njegove.

Opet je fenomenalan bio Boban Marjanović sa dabl-dabl učinkom od 27 poena i deset skokova, i indeksom od čak 40. Dobru partiju prikazao je i Čarls Dženkins sa 19 poena. Nemačku ekipu predvodili su Banić sa 18, Renfro sa 13 i Radošević sa 10 poena.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Povukao je kao i uvek na početku meča Marjanović sa četiri poena, a onda je posle nekoliko minuta Alba preuzela vođstvo i gradila prednost, koja je već do poluvremena bila 17 poena.

U prvih 20 minuta su imali nezavidnu statistiku u koloni Izgubljene lopte – čak 12.

Alba je bila sigurna u svojim napadima i lako je izlazila na kraj sa odbranom crveno-belih, šupljom i sporom. Serija u prvoj četvrtini od 18:2 je to najbolje oslikala.

Uspeli su crveno-beli u drugom periodu da naprave seriju 5:0 preko Dženkinsa i Marjanovića, ali su opet Radonjićevi igrači jeftino prodavali lopte. Sve su to koristili Banić, Radošević i Renfro, tako da se na poluvreme otišlo sa velikom prenošću Obradovićeve ekipe 39:22.

KK Crvena zvezda - KK Alba

Dosta bolju Zvezdu videli smo u nastavku.

Jović je ubacio prvu trojku i počeo da se iskupljuje za brojne greške iz prve dve deonice, a imao je i veliku pomoć Dženkinsa.

Prednost Albe je počela da se topi, pogotovo kada je dosuđena tehnička greška Vargasu. Palicu je preuzeo Marjanović, vezavši šest poena, i gosti su prvi put smanjili zaostatak na osam poena.

Pred odlučujuću deonicu, Alba je vodila 59:49, a već u prvom minutu je Gifaj dobio tehničku grešku zbog prigovora, a sa linije penala je bio precizan Dženkins. Potom je precizan bio Cirbes, loptu je ukrao i zakucao Blažič, a onda je prve poene upisao i Mitrović. U međuvremenu je Alba promašivala svoje šuteve.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Seriju od 9:0 prekinuo je Banić, a trojku za egal u O2 areni pogodio je Dženkins (61:61).

Ipak, Alba pravi seriju od 6:0, a nju je zakucavanjem prekinuo Marjanović uz faul. Opet su domaći umakli, a Zvezda je odličnu priliku propustila kada je Dženkins ukrao loptu a potom u kontri promašio polaganje.

Kada je Reding pogodio za 71:64, to je označilo da do preokreta ipak neće doći.

ALBA: Gifej 3, King 3, Tabu 8, Vargas, Banić 18, Reding 8, Volfart, Renfro 13, Hemonds 2, Meklin 8, Frese, Radošević 10.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams, Rebić, Dangubić 2, Mitrović 4, Blažič 2, Kalinić 3, Marjanović 27, Kaplanović, Dženkins 19, Jović 9, Cirbes 2.

U sredu su košarkaši Barselone savladali u Kaunasu ekipu Žalgirisa 83:72, pa se katalonska ekipa devetom pobedom učvrstila na drugoj poziciji E grupe, dok su Litvanci osmim porazom praktično otpali iz borbe za plasman u četvrtfinale.

U petak se sastaju Galatasaraj – Panatinaikos i Real Madrid – Makabi.

Tabela: Real Madrid 9-2 (-1), Barselona 9-3, Makabi 7-4 (-1), Panatinaikos 6-5 (-1) , Alba 6-6, Žalgiris 4-8, Crvena zvezda 3-9, Galatasaraj 2-9 (-1).


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u