Košarka

PRE I POSLE: Kako je gorelo u Beogradu na dočeku košarkaša!

Objavljeno: 16.09.2014 | 08:59Izvor: Telegraf.rs

Erupcija emocija i ponosa na uspeh srpskih košarkaša, kao i žudnja za njim. Pucao je glavni grad Srbije od pozitivne energije prethodne noći.

Spektakularan doćek priređen je srpskim košarkašima posle osvajanja srebrne medalje na Mundobasketu u Španiji. Izabranici Aleksandra Đorđevića su kako se prethodnih dana moglo pročitati vratili košarku svojoj kući, a koliko ovaj narod voli tu “magićnu igru pod obručima” pokazalo se prethodnih dana i večeri.

Preko 20.000 ljudi okupilo se dva sata pre nego što će miljenici nacije da stignu u Gradsku skupštinu i zagrevali uz muziku, ali nema sumnje prava euforija i eksplozija emocija i ponosa na naše košarkaše nastala je u trenucima kada se sa zvučnika začula nova himna srpskih reprezentativaca u izvođenju benda “THC la familija”.

U tim momentima se videlo koliko su Srbi čekali na novi košarkaški uspeh i koliko im je on važan. Zastave su se visoko zavijorile, počela je bakljada, a sa svih strana su dopirali pucnjevi petardi i topovski udari.

Posle takve emotivne bombe možda je delovalo da okupljeni navijači i građani neće imati snage onda kada bude bilo najbitnije, ali uopšte nije bilo tako. Nakon što su se reprezentativci popeli na balkon ponovo je krenula sada već dobro poznata emocija i sve je počelo ispočetka.

Takva erupcija oduševljenja i energije prenela se i na košarkaše koji su počeli da skaču u ritmu, a Bogdanović, Teodosić, Jović i Štimac nisu mogli da izdrže pa da se ne popnu na ogradu terase i zajedno pevajući sa masom i pokretima  svog tela pokažu sa koliko žara igraju u nacionalnom dresu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u