Košarka

Potresna ispovest navijača Zvezde iz Istanbulskog pakla

Objavljeno: 22.11.2014 | 23:08Izvor: Telegraf.rs

- Svi smo u šoku ovog jutra. Ne možemo da verujemo da je dečko ubijen. Unutra je isto bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas - rekao je Dušan Jovanović, jedan od navijača Zvezde koji je bio na utakmici.

Navijači Crvene zvezde prošli su kroz pakao u petak uveče u Istanbulu. Na utakmici Galatasaraj – Crvena zvezda, ispred hale “Abdi Ipekči” život je izgubio dvadesetpetogodišnji mladić iz Beograda, Marko Ivković.

Marko Ivković je u Istanbul stigao kolima sa tri druga. Ubijen je ubodom noža direktno u srce dok se nalazio na začelju kolone blizu hale u kojoj se igrala utakmica Evrolige između domaćeg Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović otkrio je u subotu da su domaći navijači tokom cele utakmice pevali “Srbe u bunar”, da su se zatrčavali ka grupi gostiju, a fotografije na društvenim mrežama otkrile su da su i za vreme meča isticane i zastave Albanije i Bosne i Hercegovine.

Kako je bilo u dvorani, za portal vice.com govorio Dušan Jovanović, jedan od navijača Zvezde koji su bili u njoj u petak uveče.

Svi smo u šoku ovog jutra. Ne možemo da verujemo da je dečko ubijen. Unutra je isto bio haos. Čim smo ušli, krenule su pretnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ćošak i konstantno se zaletali, gađali nas bakljama, stolicama, topovskim udarima… Bilo je jako neprijatno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje u hali  - rekao je Dušan.

On  je dodao da je obezbeđenje u hali ipak bilo dobro organizovano i da su zvezdaši bili okruženi po jednim prstenom redara i policije.

Navijači Crvene zvezde organizovaće u subotu 22. novembra u 18.00 časova ispred crkve Svetog Marka skup, na kome će okupljeni odati poštu stradalom navijaču Crvene zvezde iz Zemuna.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u