Košarka

PAŽNJA! Kada je prošli put bilo zabranjeno prisustvo navijačima na derbiju došlo je do velike strahote!

Objavljeno: 14.04.2015 | 12:45Izvor: Telegraf.rs

Drugi meč finalne serije plej-ofa domaćeg prvenstva između Partizana i Crvene zvezde svima će ostati urezan u sećanju

Poprilično su podignute tenzije i to bespotrebno uoči početka polufinalne serije plej-ofa između Crvene zvezde i Partizana, odlukom čelnika crveno-belih da ne pristanu na razmenu ulaznica. Istog trenutka se oglasila i uprava šampiona Srbije koja je odgovorila večitom rivalu da zbog toga i ne očekuju da njihovi navijači budu prisutni u hali kada crno-beli budu domaćini.

Situacija koja je dovela do svega ovoga bila je ta da su u Zvezdi odlučili da ulaz za prva dva susreta u kojima su oni domaćini imaju samo njeni navijači sa sezonskim kartama, a da one koje je trebalo da se nađu u slobodnoj prodaji razdele pristalicama za vreme poslednjeg evroligaškog susreta sa Panatinaikosom.

Pojavile se karte kojih “nema”: Evo kako možete da odete na derbi u polufinalu ABA lige! (FOTO)

STOP ZA GROBARE! Partizan odmah uzvratio: Nema te sile koja će ijednog Deliju uvući u Pionir kad mi budemo domaćini!

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Čitav zaključak bio je taj da fanovi Partizana nisu dobili priliku da dođu do karata, a kasnije se ispostavilo da crveno-beli uopšte ne žele gostujuće navijače u mečevima u kojima su oni domaćini.

Ova situacija je u mnogome podsetila na sve ono što se događalo pred početak finalne serije u plej-ofu domaće lige 2006. godine, samo što su tada iz rukovodstva crno-belih odlučili da postupe kao sada njihov rival. Tada su tokom polufinalnih okršaja protiv Budućnosti bile podeljene ulaznice za prva dva meča finala njihovim pristalicama, tako da se nisu očekivali Zvezdini ultrasi u hali.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

To je tada prokomentarisao i Dragan Todorić koji je rekao da je njegov tim na terenu zaslužio da izborio prednost domaćeg terena i da želi u potpunosti da je iskoristi i zato favorizuje svoje navijače.

– Pošteno smo na terenu izborili prednost domaćeg terena i zaista želimo da to bude atmosfera kao na svim našim utakmicama. Nema razloga da ne favorizujemo naše navijače koji su još ranije dobili besplatne ulaznice. To je konačna odluka našeg kluba i ništa se neće promeniti – rekao je rada Todorić.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Međutim, na drugoj utakmici u kojoj je Partizan bio domaćin ipak su se pojavili navijači suprotne ekipe koji su nekako došli do karata i zauzeli pozicije na severu i parteru hale Pionir, ali to se nije završilo dobro.

Tokom utakmice je došlo do jednog od najžešćih nereda u poslednjoj deceniji na košarkaškim derbijima, kada je policija napala grupu Zvezdinih navijača koji su bili smešteni u parteru što je izazvalo veliki sukob sa organima reda i mira.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Pripadnici Žandarmerije su tada počeli da primenjuju prekomernu silu i potiskuju navijače koji su očeli da padaju sa tribina i iz partera sa visine od 3-4 metra i dolazilo je do ozbiljnih i teških povrea zbog čega su se u sukob uključili i košarkaši crveno-belih predvođeni Milanom Gurovićem i sprečili još veću eskalaciju nasilja, ali su se sukobi uskoro nastavili i van hale.

Interesantno je da su tada Grobari bratski stali na stranu Delija i zviždali i pevali pogrdne pesme na račun policije, a izazvali su i manje nerede na svojoj strani, a onda su u znak solidarnosti napustili halu kada su pristalice Zvezde isterane.

Na kraju epilog je bio pobeda Partizana službenim rezultatom 20:0 i Zvezda je treći meč igrala bez prisustva navijača, ali ono što je najbitnije i veliki broj teško povređenih sa prelomima i frakturama među navijačima crveno-belih.

Zato se nadamo da je ovo dovoljno upozorenje i upravama i navijačima dva kluba na sam dan meča kako bi se izbegle slične scene i na mečevima koji dolaze.

Prvi susret se igra u utorak do 21h u Pioniru.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u