Košarka

NOVI ŠAMAR SRBIJI: Kosovo postaje član FIBA?

Objavljeno: 24.12.2014 | 08:32Izvor: Telegraf.rs

Košarkaški savez nepriznate države pokušava na svaki način da uđe u FIBA Evropu, ali zahvaljujući borbi našeg Saveza do sada im to nije prolazilo, međutim, ne zna se šta se događa na nivou globalne FIBA organizacije

Nakon što je Kosovo primljeno i Međunarodni olimpijski komitet, sve je veći pritisak i želja iz te zemlje da i njihovi savezi budu uključeni u druge sportske organizacije. Tako bi Košarkaški savez nepriznate države Kosovo mogao uskoro da postane član FIBA.

Oni su već pokušali na jednom od prethodnih sastanaka Borda da proguraju da neke mlađe selekcije da igraju na nekim takmičenjima, ali im to nije prošlo uz žestoko protivljenje našeg Saveza, međutim, do narednog sastanka u martu stvari bi mogle da se promene.

- Zasad se borimo da Kosovo ne postane član FIBA Evrope i to nam ide za rukom trenutno. Oni su u novembru pokušali da se neke mlađe kategorije uključe u takmičenja FIBA, ali su odbijeni. Tada smo uspeli da sprečimo, ali ne znam šta će se desiti u budućnosti. Sledeći sastanak Borda je u martu, pa ćemo videti rekao je ovim povodom Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS.

On je još dodao da je činjenica da sve više organizacija priznaje Kosovo, ali i da postoji mnogo članica FIBA koje su protiv ulaska KS nepriznate države, ali da je to na nivou samo Evrope, dok se ne zna ništa o mogućem uključivanju globalnu FIBA organizaciju.

- Najbolji pokazatelj je da su nedavno postali član MOK. Nama ide u prilog da se neke zemlje protive da Kosovo bude članica FIBA. Ovo se sve dešava na nivou FIBA Evrope, a ne sveta. Ne znamo ništa kada je u pitanju uključivanje Kosova u globalnu FIBA. Mi ćemo do kraja štititi naše interese -  rekao je Bodiroga.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u