Košarka

MILICA DABOVIĆ OTVORILA DUŠU: Maloumno mi je da me porede sa starletama. Drugačija sam i to ih vređa

Objavljeno: 04.12.2016 | 10:19Izvor: Kurir

Srpska košarkašica Milica Dabović izjavila da je vređa kada je neki porede sa starletama.

Milica Dabović se nedavno oprostila od naše reprezentacije sa kojom je prošle godine osvojila EP, a ove godine je sa Srbijom stigla do bronze na OI. Naša košarkašica je ponovila da navija za Partizan i da ima loše iskustvo sa pristalicama Zvezde.

"Za druge se navija, za Partizan se živi. Zvezdaši me vređaju samo zato što sam Partizanovac. Svi smo mi naši, igrala sam ja i za Zvezdu, ali Partizan obožavam. Kad stavim sliku, kažu mi:Samo se skidaš, ništa nisi uradila u životu, pa se zapitam da li znaju da razgovaraju sa mnom. Kada objavim provokativnu sliku, kažu mi da sam starleta. Nisam ni znala šta je to dok me nisu uporedili sa nima, pa mi je dečko Simon objasnio šta one rade. Rekao mi je da su najveća gamad, da uzimaju pare... I shvatila sam da nemamo nekih sličnosti. Maloumno mi je to poređenje. Narod je proklet, nikad mu nećeš biti dobar. Drugačija sam i to ih vređa", rekla je srpska košarkašica.

Ona je priznala da se samo jednom napila u životu i to zbog Partizana.

"Nikad nisam zapalila cigaru, samo jednom sam se napila od 12 Bejlisa kada smo osvojili trostruku krunu u Partizanu. Bila sam pripita i počela sam da plačem, pa sam rekla da neću više nikad. Saopštili su nam da se klub raspada, da se nema para, iako smo imale sve trofeje. Rečeno nam je da se snađemo i nađemo nove klubove. Drugi su me odvojili od Partizana, niko nije stao uz nas i to me je najviše bolelo", priznala je Milica Dabović.

Ona je istakla da je posle OI u Riju donela odluku da se povuče iz reprezentacije.

"Bog nam je dao uspeh, ne znam da li smo zaslužile, ali desilo se. Imale smo više sreće nego pameti, možda baš zbog loše atmosfere. Ipak, nisam želela više da plivam u nervozi i opterećenju. Negativna energija mi je mnogo smetala, bila sam razočarana. Reprezentaciju sam do prošle godine smatrala familijom, više ne. Zvala sam Simona svaki dan i molila ga da me vrati. S druge strane, želela sam da osvojimo medalju, da znam da nisam trpela za džabe. Osvojile smo je, nakon toga imala sam još dve utakmice i rekla sam – kraj. Nije to više bilo to, nema te energije i atmosfere. Iskrenost me je koštala puno, ali ja sam čista pred sobom, ničega se ne bojim. Sledeće godine pišem biografiju i Simon mi je rekao: Je li ti želiš da lažeš ljude, a posle da ispljuješ sve?!. Tada sam odlučila da neću da lažem, pa sam progovorila o atmosferi u olimpijskom selu", istakla je ona.

Foto: Kss.org.rsFoto: Kss.org.rs


Milica Dabović je ponovila da će u autobiografiji izneti neke do sada nepoznate detalje iz života.

"Šokiraće se, neke ljude će biti sramota. Ono što sam trpela verujem da ne bi niko. Sa 12 godina nisam imala patike, pa sam u tri broja većim igrala državno prvenstvo u Kovinu. Devojčice iz Kovina su tada bile najbolje, smejale su nam se jer smo bile niske i mršave, ali smo uspele da osvojimo državno prvenstvo. Trči patika, pa trčim ja... Ali dajem poene, rasturam", navela je srpska košarkašica i objasnila zašto je morala da napusti Bešiktaš.
"Kada sam osvanula na naslovnici nastala je drama. Menadžer me je pozvao i rekao: Pakuj se, ideš kući. Nije mi bilo svejedno. Nisam imala ni platu – molila sam trenera da plati druge cure, da ne sede na klupi. Imali smo strankinje koje su, kada ne dobiju platu, odbijale da igraju, pa sam molila trenera da im se da novac jer su nam trebale cure, dobar je bio tim... a one nisu ni znale za to".

Foto: Dragan KadićFoto: Dragan Kadić


Srpska košarkašica kaže za sebe da je velika vernica.

"Verujem u Boga, znam da je sve kako on kaže i da je sve zapisano. On diktira, ne postoji jača sila".

Milica je najavila da će naredne godine organizovati trening kamp na Tari.

"Spotiču me i sabotiraju, ne žele mi dobro. Plakala sam prvih nekoliko dana kada sam krenula sa organizacijom, a onda mi je inat proradio. Bila sam milion puta razočarana, povređena... Činila dobro, a nije mi se vraćalo. Ipak, sve dođe na svoje", dodala je ona.

Ona je progovorila i o hapšenju brata Milana.

"Bez obzira na trenutnu situaciju, mi smo jedna od najuspešnijih porodica, to nam niko ne može osporiti. Moj otac je lud, manijak, ali je genijalac u poslu kojem se bavi – pa, napravio je mene i Anu. Sve živo smo osvojile! Advokat mi je rekao da ne treba da govorimo za novine, ali ja živim takav život - ako se povučem u ilegalu biće još gore. Ne možete me ubiti, ne možete nas sahraniti – isplivaćemo i samo ćete nas ojačati. Važno je da budemo na okupu, a ovo nas je još više ojačalo, kao i svaka loša životna situacija. Niko nije bezgrešan", istakla je srpska košarkašica.

Foto: Printskrin/InstagramFoto: Printskrin/Instagram


Ona uživa u vezi sa dečkom Simonom, a priznala je da bi volela da na ruku stavi prsten.

"Znam da će me iznenaditi kad se najmanje budem nadala. Ako se ikada budem udala, volela bih to da bude na nekom ostrvu samo sa kumovima jer imam malo prijatelja, mnogo njih sam izgubila", kaže srpska košarkašica, a za kraj poručuje:

Foto: Damir DervišagićFoto: Damir Dervišagić


"Stvarno nikad nisam živela život kakav sam želela, uvek su drugi diktirali – treneri, ugovori, uvek sam živela pod tuđim pravilima. Sad živim pod svojim i neka mi je ovako buran život, ali to je ono što me čini srećnom. Kada dođe dete, ceo život se menja, a ja želim da to bude posle kampa. Hoću da odrastam uz svoje dete i ono uz mene i to će biti kruna moje karijere".

(Pink)


 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u