Košarka

JER STE VI TAKO ODABRALI: Ovo je 12 igrača koje Saša Đorđević mora da vodi na Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 28.05.2015 | 19:24Izvor: Telegraf.rs

Teodosić, Bogdanović, Kalinić, Bjelica, Marjanović... nije bilo navijača koji ih nije stavio na spisak, ali su rezultati za ostale igrače prilično neizvesni, i nema sumnje da će pred selektorom biti težak izbor i slatke muke

Srbija je sa nestrpljenjem čekala širi spisak Aleksandra Đorđevića za predstojeće Evropsko prvenstvo, a posle njegovog objavljivanja javnost je zaokupljena prognozama ko će do početka takmičenja biti precrtan.

Na spisku su se našla imena 24 košarkaša, a do početka prvenstva on će morati da bude prepolovljen. Nema sumnje da će pred selektorom biti slatke muke, ali i neprijatna situacija da će mnogim sjajnim košarkašima, koji su imali vrhunsku sezonu, morati da se zahvali na saradnji.

Pomozite selektoru Đorđeviću da sastavi konačan spisak i skratite ga na 12 imena!

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Tekst u kome smo čitaocima našeg portala ostavili mogućnost da po svojoj želji skroje finalni spisak igrača sa 12 imena izazvao je veliki broj komentara, stiglo je više od 100.

I prema komentarima u kojima su navijači predlagali konačan spisak može se zaključiti da će pred Đorđevićem biti pakleno težak zadatak. Navijači su su jednoglasni kada je u pitanju pozivanje nekoliko igrača. Sedam imena se izdvojilo u sastavima koje smo mogli da pročitamo u komentarima.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Teodosić, Bogdanović, Kalinić, Bjelica, Marjanović – nije bilo komenta da na spisku nisu bili ovi igrači. Samim tim se može reći i da bi ovo bila idealna petorka po mišljenju navijača.

Retko ko je sa spiska izostavio i Raduljicu i Ercega, koji su posle pomenute petorke imali najviše glasova. Posle njih, najčešće su na spisak od 12 košarkaša stavljani Nedović i Marković sa bekovskih pozicija i kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović sa pozicije četiri. Spisak kompletiraju igrači Partizana, Dragan Milosavljević i Milan Mačvan, koji koji su bili na spisku više puta od ostalih igrača.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Konačan spisak bi u tom slučaju izgledao ovako:

1 – Teodosić, Nedović, Marković

2 – Bogdanović, Milosavljević

3 – Kalinić

4 – Bjelica, Erceg, Mitrović, Mačvan

5 – Marjanović, Raduljica

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Svakako da na prvi pogled u oči upada podatak da je po ovom spisku Kalinić jedina trojka. To je delom i zbog toga što se krilo Crvene zvezde totalno izdvojilo u odnosu na konkurenciju, koja je za nijansu slabija u odnosu na druge pozicije. Takođe, tu poziciju po potrebi može da pokrije neko od bekova, ili Nemanja Bjelica sa pozicije krilnog centra.

Najžešća konkurencija bila je na bekovskim pozicijama, gde bi po navijačima sa spiska otpali Stefan Jović i Vasilije Micić, koji su takođe imali solidan broj glasova.

Sa krilne pozicije su posle Kalinića podjednak broj glasova dobili Kešelj, Dangubić i nešto manje Simonović, ali je razlika u glasovima drastična u odnosu na prvu želju navijača na poziciji tri.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Kada su u pitanju krilni centri tu su se pozicije jasno iskristalisale. Bjelica je prvi izbor, drugi Erceg, treći Mitrović, dok je Mačvan dobio nešto manji broj glasova.

Na centarskim pozicijama se totalno izdvojio tandem Marjanović – Raduljica, koji se izdvojio u odnosu na ostale igrače na petici. Iza njih su Kuzmić, Milutinov i Jokić, koji imaju gotovo podjednak broj glasova.

Ne bi čudilo da upravo između ove trojice igrača Đorđević ima najveću dilemu, pošto je očekivano da povede bar tri klasična centra. U prilog toj tvrdnji je i podatak da je na Svetskom prvenstvu 2014. godine na konačnom spisku imao četiri petice.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Zanimljiv je podatak da Stefan Birčević, srebrni reprezentativac sa prethodnog Svetskog prvenstva, nije dobio ni jedan glas. Takođe, niko u 12 nije uvrstio ni mladog Zagorca iz Mege. Samo jedan glas dobio je Đorđe Marjanović iz Metalca, dok se na prste jedne ruke mogu prebrojati i oni koji na konačnom spisku vide Vladimira Štimca.

Ako je suditi po tome kako ste birali konačan spisak, upravo će oni biti među prvima precrtani, dok će ”Sale nacionale” najveće muke imati prilikom precrtavanja bekova i centara.

Teodosić, Bogdanović, Marković, Nedović, Milosavljević, Kalinić, Bjelica, Erceg, Mitrović, Mačvan, Marjanović, Raduljica.

Kako vam deluje ovaj konačan spisak za Evropsko prvenstvo?


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u