Košarka

Ispovest predsednika Metalca: Kako sam ubedio Miličića da se vrati košarci i zašto nije odabrao Zvezdu!

Objavljeno: 19.05.2015 | 20:28Izvor: Telegraf.rs

- Hoću u pravi srpski klub, ne zanimaju me ni Zvezda ni Partizan, hoću u pravi srpski klub, a to je Metalac - prenosi reči Darka Miličića Boško Đukanović ekskluzivno za naš portal

Vest da je Darko Miličić potpisao za Metalac kao grom iz vedra neba je odjeknula Srbijom. Kontaktirali smo predsednika kluba iz Valjeva kako bismo saznali detalje u vezi pregovora i šta je presudilo da nekadašnji 2. pik NBA drafta potpiše za Metalac.

BOMBA! Darko Miličić u Metalcu!

– Hoću u pravi srpski klub, ne zanimaju me ni Zvezda ni Partizan, hoću u pravi srpski klub, a to je Metalac – prenosi reči Darka Miličića Boško Đukanović ekskluzivno za Telegraf.

Prvi čovek kluba iz Valjeva odmah nam je i objasnio zašto je Miličić tako odlučio i koliko je dugo čekao da jedan od, svojevremeno najperspektivnijih centara sveta, potpiše za Metalac.

– Čekao sam ga godinu i po dana. Toliko traju naši kontakti. On je na kraju danas doneo odluku posle naših čestih razgovora koje smo vodili.

Printskrin: Youtube/Mira Adanja-Polak

Printskrin: Youtube/Mira Adanja-Polak

- Njegova odluka je sto posto pravilna, čekao sam je dugo, i konačno sam dočekao da je donese. Danas, u utorak, potpisao je za Metalac na godinu dana. Nije njegova budućnost kik – boks, njegova budućnost je ono u čemu je bio najbolji, a to je košarka. On je još veoma mlad, ima 29 godina, može da igra još deset godina – konstatuje Đukanović za Telegraf.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Miličić u transu pevao u kafani sa Bajom Malim Knindžom (VIDEO)

Darko će debi u dresu Metalca imati početkom naredne sezone, pošto registracija igrača više nije moguća, a uskoro bi trebalo da počne i sa treninzima.

– Njegov debi se očekuje naredne godine, više ne možemo da registrujemo igrače. On će trenirati i spremićemo ga dobro za narednu sezonu. On će sa treninzima početi ovih dana, ne znam tačno kada, ali pripremićemo ga maksimalno za narednu sezonu. On je fizički spreman, trenirao je kik-boks. Samo treba da se vrati u košarkašku priču, a to neće biti problem.

Darko ne krije da je navijač Zvezde, i mnogi navijači crveno-belih su se nekoliko sezona unazad nadali da će pojačati njihov klub. Boško Đukanović otkriva zašto se ipak Miličić odlučio za Metalac, i ističe da mu Valjevo neće služiti da se razigra za Zvezdu.

Foto: MNpress

Foto: MNpress

- Čiji je navijač meni nije bitno, svi smo mi nečiji navijači. Znam samo da će naredne godine igrati za Metalac i moram da kažem da je odabrao pravi klub.

– Novac nije bio nikakav problem. On je shvatio da Metalac na najbolji mogući način promoviše srpski košarku. Da je to najpošteniji klub, koji je dokazao sebe prošle godine, i on je to prepoznao.

– Srpska košarka je njemu podarila uspešnu karijeru i sve u životu, stekao je bogatstvo na osnovu nje. Smatra da treba još da vrati srpskoj košarci, i shvatio je da to može da uradi preko Metalca. Mislim da je to presudilo, jer mi nemamo ni jednog plaćenog čoveka u upravi, i on je prepoznao zdravu priču ovde – ističe prvi čovek Valjevčana i otkriva da Miličić neće biti jedino zvučno pojačanje ovog kluba, koji naredne sezone gaji evroligaške ambicije.

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

– Sa Miličićem i sa još nekoliko velikih imena, koji su prave zvezde, koje planiramo da dovedemo, sledeće sezone planiramo da igramo finale ABA lige.

– Sa novom halom koja bi trebalo da bude gotova do sledeće sezone bićemo evropski klub. Tako ćemo srpsku košarku, našu pravu, izvornu, šumadijsku, predstavljati u Evropi na najbolji mogući način – otkriva Đukanović za Telegraf.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Postoji li mogućnost da Miličić ima nekih problema sa igranjem utakmica u ABA ligi u Hrvatskoj i Bosni, zbog tetovaža četničkih vojvoda. Svojevremeno je zbog toga Gurović imao problem, a Darko ne skriva naklonost četničkom pokretu.

– Imam i ja tetovažu Draže, šta je to problem? Ne može to da bude problem, sve se završilo, rehabilitacija je urađena. Sada su te tetovaže regularne. I većina igrača Metalca ima te tetovaže – ogovara Đukanović.

Da li ste se čuli sa jednim od trenutno najpoznatijih Valjevaca – Milošem Teodosićem, posle ove vesti da je Miličić došao u Metalac?

– Nismo se čuli, ali mogu samo da kažem da će Teo sigurno da se prekrsti kada to bude čuo – uz osmeh zaključuje Boško Đukanović.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u