Košarka

HRABAR POPUT NATAŠE KOVAČEVIĆ: Košarkaš dva puta operisao tumor i želi da se vrati na parket

Objavljeno: 15.11.2015 | 09:04Izvor: Kurir

Košarkaš španske Gran Kanarije Kajl Kurik (26) prolazi kroz izuzetno teške trenutke u životu, pošto je u vrlo kratkom periodu imao dve operacije mozga kako bi mu bio odstranjen benigni tumor.

Kurik je prošlog četvrtka prvi put operisan, međutim u subotu je morao ponovo da bude podvrgnut hirurškom zahvatu kako bi mu se održao pritisak.

Kajl je uspešno izdržao i drugu operaciju u roku od dva dana i potom šokirao sve izjavom da želi ponovo da zaigra košarku.

"Veoma smo srećni što je Kajlovo zdravlje sve bolje i bolje! On je dobro, iako je malo umoran. Ustao je iz kreveta i već može da sedi u stolici. Vratio mu se apetit i već je počeo da jede obilno. Danas je radio na računaru, a posetili su ga i prijatelji. S vremena na vreme on se smeje i šali sa nama. On već sada razgovara sa svojim hirurgom o tome kada može da se vrati na parket i igra ponovo košarku! Znamo da Kajl ima još puno do potpunog oporavka, ali uz pomoć svog lekara, porodice i prijatelja on će to uspeti. Mi nemamo nikakve sumnje da će se on vratiti na parket i ponovo zaigrati košarku", rekao je njegov otac Stiv Kurik.

Ukoliko se vrati na parket Kurik bi bio još jedan primer sportiste koji je pobedio životnu nesreću.

Nedavno smo bili svedoci velike pobede Nataše Kovačević, a nadamo se da će njenim putem poći i mladi američki košarkaš.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u