Košarka

Dan derbija: Ko će koga nadmudriti, Vujošević Radonjića ili obratno?

Objavljeno: 21.02.2015 | 09:46Izvor: Blic

Subota, 21 sat, Niš. Partizan - Crvena zvezda Telekom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Vreme je za drugi ovosezonski košarkaški derbi!

Za košarkaše Crvene zvezde duel sa niškim Konstantinom (81:65) bio je poput jačeg treninga. Branioc trofeja je, poput Partizana dan ranije, na najracionalniji način obavio posao - niko nije povređen, a svi su se razigrali i sačuvali dovoljno energije i svežine za večerašnji derbi. Tim Dejana Radonjića do pobede je vodio Boban Marjanović sa 15 poena i pet skokova, dok su Kalinić i Vilijams, koji je drugo poluvreme odgledao sa klupe, imali po devet poena.

- Ono što smo priželjkivali to smo i uradili, tako da se osećamo spremno za duel sa najvećim rivalom. Imamo samo 20-ak sati između ova dva meča, ali ne razmišljamo o vremenu. Prosto, želimo da odigramo što bolje i to je to - istiće Radonjić.Trener Zvezde još jednom je pohvalio večerašnjeg rivala, sa kojim će se sastati nakon što se okonča prvi polufinalni duel, između Vršca i Mega Leksa, koji počinje u 18.30.

- Partizan ima deset pobeda u nizu, imaju kvalitet i iskustvo. Imaju i sistem koji im je doneo puno titula, a mi smo svesni toga. Međutim, i mi ćemo izaći na teren da nametnemo svoj kvalitet i pokušamo da pobedimo. Bilo bi stvarno lepo da sve protekne kao praznik, da sve bude u sportskom i fer ambijentu i da se tako dođe do trofeja - zaključio je Radonjić.

I trener Partizana Duško Vujošević imao je kratak komentar posle trijumfa Zvezde nad Konstantinom.

- Gospodin slučaj je hteo da se najatraktivnija utakmica turnira odigra u polufinalu, a mi ćemo dati sve od sebe da se suprotstavimo favorizovanom rivalu - poručio je Vujošević.

Partizanov Dragan Milosavljević ističe da crno-beli znaju mane rivala:

- Dižemo formu, vezali smo dosta pobeda i to nam znači. Međutim, i Zvezda ima sjajan tim i igra fantastičano. Znamo neke njihove mane i trudićemo se da ih iskoristimo Neka pobedi bolji - kaže Milosavljević, dok centar Nikola Milutinov dodaje:

- Svaki derbi ima posebnu draž. Zato i želimo trijumf večeras, a potom i trofej.Kada je u pitanju zdravstveni bilten, u Zvezdi je neizvestan nastup Branka Lazića, dok je Partizan kompletan nakon što se Mihajlo Andrić ozdravio.

Poslednjih 5 večitih derbija
Plej-of Superlige 2014. Partizan - Crvena zvezda 88:97
Plej-of Superlige 2014. Crvena zvezda - Partizan 62:82
Plej-of Superlige 2014. Partizan - Crvena zvezda 77:67
Plej-of Superlige 2014. Crvena zvezda - Partizan 87:95
Jadranska liga 2014. Crvena zvezda - Partizan 76:67
* takmičenje, domaćin-gost, rezultat


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u