Košarka

BJELICI PRORADILE EMOCIJE: Kada sam video svoje prezime na zastavi... Braćo, hvala vam!

Objavljeno: 25.08.2016 | 10:44Izvor: medio.rs

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica, koji je zbog povrede propustio Olimpijske igre istakao je da mu mnogo znači potez saigrača iz reprezentacije koji su na zastavi napisali njegovo prezime

Povreda je sprečila Bjelicu da ispuni san i zajedno sa drugovima iz reprezentacije zaigra na Olimpijskim igrama.

Poslovično povučen i tih, Bjelica je vrlo emotivno pratio dešavanja u Riju, što se najbolje videlo po njegovim porukama na Tviteru, a sada nekoliko dana pošto je završen turnir, Bjelica ne krije da su ga emocije savladale.

Saigrači iz reprezentacije su na srpskoj trobojci napisali njegovo prezime, što mu je gotovo nateralo suze na oči.

Svaki dan smo bili u kontaktu, a kada se završilo i kada sam video svoje prezime na zastavi osećao sam kao da sam sa njima, tamo, na pobedničkom postolju. Hvala im na svemu što su učinili, što su Srbiji doneli toliko sreće - rekao je Bjelica za Sportski žurnal, i dodao:

Malo ko je verovao da možemo do finala, ali su momci pokazali neverovatnu snagu i doneli nam veliku radost. I ne samo košarkaši, svi koji su bili pod zastavom Srbije - naglasio je sjajni krilni košarkaš.

On je potom otkrio kako se osećao dok je gledao mečeve.- Ponovo sam bio onaj klinac koji sedi pored TV ekrana i bodri reprezentaciju. Samo što sam sada znao kako sve funkcioniše iznutra i kako oni to sve preživljavaju - rekao je krilni centar Minesote i nastavio:

Bio sam pomešanih osećanja i sve je izašlo iz mene. Mogu samo da zamislim kako je to izgledalo tokom turnira, u avionu, na aerodromu, tokom dočeka... Cela zemlja je euforična i to sa debelim razlogom - istakao je Bjelica.

On je govorio i o selektoru Aleksandru Đorđeviću, naglasivši koliki značaj Sale ima na rezultate "orlova".

Saletu kapa dole. Stvarno je neverovatno kakav posao radi. On nam je doneo neku novu, pozitivnu energiju. Ako neko sme da kaže da se nešto slučajno dogodilo u Madridu, pa čak i na Evropskom prvenstvu, da vidim da sada, posle Rija, neko skupi hrabrosti i nešto slično kaže. Ono što mu ja iz sveg srca želim je da bude mnogo bolji trener nego što je bio igrač. Ako je tako nešto uopšte moguće - poručio je Bjelica.

Stefan ne može da ode bez zlata

Nemanja se osvrnuo i na to što je Stefan Marković odlučio da završi reprezentativcnu karijeru.
Mislim da ovo nije kraj, da će se predomisliti. Videćemo. Nagovorićemo ga. Ne može da nas ostavi dok ne uzmemo zlato - rekao je Bjelica i objasnio značaj borbenog plejmejkera za "orlove".
Ljudi to ne shvataju - Stefan je možda i ključni igrač ove ekipe. Svi gledaju Miloševe pasove, Raduljina zakucavanja, ali nikada ne može da se zaboravi kako je u Madridu ili sada protiv Hrvata menjao tok utakmice - zaključio je Bjelica.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u