Fudbal

TRANSFERI UŽIVO: Junajted prodao igrača Seltiku, Džeko se dogovorio sa Romom!

Objavljeno: 02.07.2015 | 20:17Izvor: Telegraf.rs

Fudbalska pijaca se zahuktava. Pratite uživo drugi dan na Telegraf sportu

Posle vrele srede, sledi još vreliji četvrtak. Transfer period se zahuktava, pred nama je dan kada bi moglo da dođe do velikih promena na fudbalskom nebu.

U fokusu su Pol Pogba, Anhel Di Marija, David De Hea

Krećemo…

20:19 – ISLANDSKA HAUBICA STIGLA U FRANCUSKU

Kolbejn Siktorson (25) novi je igrač francuskog Nanta. Reprezentativac Islanda potpisao je petogodišnji ugovor sa “kanarincima” u koje je stigao posle dugogodišnjeg staža u Holandiji, najpre u AZ-u, a potom i u Ajaksu sa kojim je uzeo tri titule prvaka države.

19:16 – SELTIK PAZARIO U MANČESTER JUNAJTEDU

Švajcarac Sejdu Janko (20) prešao je iz Mančester junajteda u Seltik, potvrdila su oba kluba. Mladi reprezentativac “sajdžija” je od 2013. godine bio u Junajtedu, gde nije stigao ni da debituje. Minulu sezonu proveo je u Boltonu na pozajmici. Pokriva desnu aut liniju.

18:27 – ČELSI ŠALJE HRVATA U MONAKO

Mladi hrvatski vezni igrač Mario Pašalić (20), koga je Čelsi doveo prethodne sezone, pred dogovorom je jednogodišnje pozajmice u Monako. Bivši fudbaler splitskog Hajduka minulu sezonu proveo je u španskom Elčeu, takođe na pozajmici.

17:49 – DOGOVORILI SE DŽEKO I ROMA

Vicešampion Italije ubedio je Edina Džeka da kaže “da” njihovoj ponudi: ugovor na 4 godine i 4,5 miliona po sezoni. Za sada je prepreka transferu visoko obeštećenje Sitija, pa će Italijani morati najpre da prodaju Žervinja i Dumbiju, kako bi sakupili dovoljno novca za reprezentativca BiH.

17:42 – TOTENHEM PRODAO NEMCA

Ugovor nemačkog fudbalera Luisa Holtbija od danas je u potpunosti u vlasništvu Hamburgera, kluba za koji je odigrao minulu sezonu na pozajmici iz Totenhema. Bundesligaš je platio Pevcima 4,6 miliona funti.

15:43 – DRUGO POJAČANJE STIŽE U VILU

Posle Mike Ričarda Aston Vila je završila i transfer dosadašnjeg veznog igrača Lila Senegalca Idrise Gaja (25), koji napušta taj francuski klub posle osam godina. Englezi su pristali da plate Francuzima 9 miliona funti.

15:03 – GVARDIOLA PUSTIO ŠVAJNIJA

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Trener Bajerna Pep Gvardiola odgovorio je na priče da će Bastijan  Švajnštajger preći u Mančester junajted. Španac je poručio da je razgovarao sa nemačkim fudbalerom i da mu je rekao da je odluka na njemu. – Rekao sam mu da budućnost zavisi od njega. Imao je sjajnu karijeru. On mora da odluči sam. Ja naravno računam na njega za sledeću sezonu – rekao je Gvardiola i dodao na temu da bi u suprotnom pravcu mogao da krene Di Marija, da bi voleo da sarađuje sa Argentincem.

14:42 – DVOSTRUKO POJAČANJE MARSEJA

Olimpik iz Marseja je u jednom danu predstavio dva pojačanja. U Francuski tim su stigli Lukas Okampos i Karim Rekik, bivši igrač Mančester Sitija koji je ime stekao noseći dres PSV-a. Suma za koju su ova dva fudbalera potpisala nije poznata.

14:14 – SOSIJEDAD DOVEO PORTUGALSKO ČUDO OD DETETA

Pre dve godine je momak po imenu Bruma zapalio planetu svojim igrama na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Jurio ga je Čelsi, ali je on iz Sportinga na kraju iznenađujuće otišao u Galatasaraj. Ipak, nije uspeo da se nametne i za njega neće biti mesta u timu naredne sezone. Zato će otići na jednogodišnju pozajmicu u Real iz Sosijedada.

13:54 – ČIČARITO NA PRAGU ŠOKANTNOG TRANSFERA

Meksički napadač Havijer Čičarito je višak u Mančester junajtedu, a ni jednogodišnja pozajmica u Realu mu nije donela ugovor sa klubom iz Madrida. Zbog toga je u potrazi za novom sredinom, a španski mediji su preneli da bi mogao da napravi neočekivani potez i ovog leta se preseli u MLS, tačnije u Orlando. Dokaz za to je razgovor njegovog agenta sa sportskim direktorom tima sa Floride.

13:20 – PORTO OTIMA MITRA

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Aleksandar Mitrović je jedan do najtraženijih napadača na tržištu, a opšte je poznato da je velika želja Benfike koja ga želi još od prošlog leta. Međutim, sve to mogao bi da joj pokvari veliki rival Porto koji je takođe bacio oko na Mitrovića, a pregovori su u poodmakloj fazi. “Zmajevi” traže zamenu za Džeksona Martineza i misle da bi Srbin bio pravi izbor.

13:20 – REAL DOBIO NOVO POJAČANJE

Benitez ne sedi skrštenih ruku. Trener Reala se pojačao igračem koji je prošao kroz mlađe kategorije “kraljevskog kluba”, a u pitanju je Lukas Vaskez iz Espanjola. Madriđani su iskoristili klauzulu iz ugovora da imaju prvenstvo kupovine i potpisali na pet godina sa 24-godišnjim krilom.

12:54 – SITI U POTERI ZA NOVOM ZVEZDOM BUNDESLIGE

Karim Belarabi je eksplodirao prošle sezone u redovima Bajera iz Leverkuzena, postao nemački reprezentativac, a oduševljavao sve odličnim izvođenjem slobodnih udaraca. Zato i ne čudi što se našao na radaru “građana” koji su spremni da ponude 25 miliona funti za njega.

12:32 – INTER UZEO BARSINO DETE

Martin Montoja se umorio od čekanja da dobije pravu šansu u klubu u kome je ponikao i postane standardan zato je odlučio da prihvati ponudu koju mu je dao Inter. Španac se već nalazi u Milanu i obavlja lekarske preglede.

12:05 – ČERUPANJE ATLETIKA

Izgleda da je Atletiko Madrid ovog leta glavna meta za čerupanje od strane evropskih klubova. Miranda je otišao u Inter, Mandžukić u Juventus, velika je borba za Ardom Turanom, a sada je Totenhem zagrizao da uzme Tobija Aldervierelda. Belgijanac nije do sada bio u planovima Dijega Simeonea, ali posle odlaska Mirande bi to moglo da se promeni, ako se ne preseli u Englesku.

11:45 – RAMOS HOĆE SAMO U JUNAJTED

Saga oko prelaska Serhija Ramosa u Mančester junajted traje već nedeljama. Mnogi su se oglašavali povodom toga, a sada je na tu temu progovorio i nekadašnji predsednik Reala Ramon Kalderon koji je rekao da iskusni defanzivac želi da pređe samo na “Old Traford” i nigde drugo.

 

11:20 – PSŽ NE ODUSTAJE OD SNA

A taj san se zove Anhel Di Marija. Celo prošlo leto je Pari Sen Žermen jurio argentinskog fudbalera, slao basnoslovne ponude, a onda pored kraj prelaznog roka izgubio trku od Junajteda. Ipak, oni ne odustaju, pa su rešili da napadaju i ovog leta, a kako pišu Francuzi, ponuda od 60 miliona evra je već na putu za “Old Traford”.

11:08 – MILANSKI TIMOVI U KLINČU ZBOG JOVETIĆA

Crnogorski napadač je završio svoju epizodu u Mančester Sitiju neslavno i ovog leta otićiće sa “Etihada”. Za njega je interesovanja pokazao Liverpul, ali je realniji povratak u Italiju, gde ima dosta zainteresovanih. Najviše su zagrizli Milan i Inter koji se utrkuju za njegov potpis, a pregovori su počeli u sredu, pa ćemo videti ko će dobiti ovu bitku.

10:50 – JUNAJTED PORUČIO REALU: PLATITE 35 MILIONA I VODITE GA!

Uporni su u Madridu da na “Santjago Bernabeu” dovedu najveću golmansku nadu Španaca Davida de Heu i konstanto novim ponudama pritiskaju Mančester junajted. “Crveni đavoli” su do sada ostajali imuni na sve, ali izgleda da su i oni počeli da popuštaju, pa su tako poručili “kraljevskom klubu” da ako iskešira 35 miliona evra može da vodi De Heu.

10:32 – VEST HEM PRAVI DRIM TIM

Foto:AP/Tanjug

Foto:AP/Tanjug

“Čekićari” nikada nisu imali neke prevelike ambicije, ali čini se da se to promenilo na osnovu njihovog ponašanja u ovom prelaznom roku. Londonski klub upustio se u koštac sa evropskim velikanima oko nekoliko igrača koji su na ceni u ovom trenutku, a jedan od njih je Aleksandar Dragović, Srbin koji igra pod austrijskom zastavom za Dinamo iz Kijeva. Ukrajinci su poručili da ga neće dati ispod 20 miliona funti.

10:30 – LJUTA BITKA OKO POLA POGBE

Zapalio je Evropu francuski internacionalac iz redova “stare dame”. Barselona je već ponudila 80 miliona evra za njegove usluge, ali je ta ponuda glatko odbijena. U redu stoje i Real, ali i Mančester Siti koji je navodno poslao ček na 71.000.000 funti, a videćemo kako će u Torinu reagovati na ovu bezobraznu ponudu.

10:18 – BENZEMINA ZAMENA STIŽE SA APENINA

Rafa Benitez je u potrazi za napadačem koji bi ili pojačao konkurenciju ili bio zamena za Karima Benzemu ukoliko napusti Real Madrid ovog leta, a izbor je izgleda pao na Fernanda Ljorentea iz Juventusa. Madriđani su spremni da ponudo 9 miliona funti za 30-godišnjeg centarfora koji prethodne sezone nije dobijao mnogo prilika i mogao bi da se vrati u Španiju.

10:00 50 MILIONA FUNTI ZA MILERA

Britanski mediji najavljuju transfer koji bi mogao da obeleži leto. Navodno, Mančester Junajted je ponudio 50 miliona funti za uzdanicu Bajerna. Sve je otvoreno. Bajern nije rekao NE.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u