Fudbal

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA: Mesi prao novac i plaćao fudbalerima da igraju za njegov tim

Objavljeno: 28.02.2015 | 09:47Izvor: Kurir

Nemački list "Špigl" je došao u posed mejla koji je Argentinac 15. januara ove godine posredno poslao fudbaleru Bajerna Robertu Levandovskom

BARSELONA - Fudbaler Barselone i argentinski reprezentativac Lionel Mesiplaćao je igračima drugih timova da igraju za njegovu ekipu na humanitarnim utakmicama.

Nemački list "Špigl" je došao u posed mejla koji je Argentinac 15. januara ove godine posredno poslao fudbaleru Bajerna Robertu Levandovskom. On mu je nudio novac da zaigra na utakmici "Mesi i prijatelji" protiv "Sveta". Meč je trebalo da se odigra u Los Anđelesu, ali je na kraju otkazan.

Kompanija "Sports imidž", čiji je vlasnik Giljermo Marin, jedan od Mesijevih savetnika, ponudila je Levandovskom 250.000 dolara za dve utakmice.

"Naša ponuda uključuje dve avionske karte za poslovnu klasu, smeštaj u hotelu sa 5 zvezdica i nadoknadu troškova", pisalo je je u mejlu, koji je poslat menadžeru Levandovskog Maiku Bartelu.

Ovaj mejl je otišao i na adrese Serhija Aguera, Didijea Drogbe, Zlatana Ibrahimovića, Ceska Fabregasa i Antonija Kasana.

Bartel je potvrdio da je dobio ponudu za Levandovskog, ali je istakao da je istu odbio. On tvrdi da je potom usledio maltretiranje. 

"Stigao je još jedan mejl u kome se traži da se ugovor što pre potpiše. Usledili su brojni telefonski pozivi iz Argentine 10 dana pre utakmice, a onda je rasla novčana ponuda za Levandovskog", rekao je Bartel.

Nemački mediji navode da je Marin na ovaj način prao novac. Špansko tužilaštvo već istražuje nekoliko slučajeva pranja novca i utaje poreza na nekim humanitarnim utakmicama. Sumnja se da se radi više od milion evra, a navodno je taj novac opran u Holandskim Antilima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u