Fudbal

Retrospektiva derbija koga se svi stidimo: Dijagnoza!

Objavljeno: 25.04.2015 | 23:32Izvor: Telegraf.rs

Kada pir huligana ostane najupečatljiviji zapis sa sportske manifestacije, onda se nameće i zaključak da se ni na terenu nije dešavalo nešto toliko vredno pomena, nešto što bi makar na tih 90 minuta skrenulo pažnju sa "vrelih" tribina na travu "Marakane".

I bi derbi – krvav derbi! Kao mnogo puta do sada bili smo svedoci užasnih prizora nasilja na mestu gde je fudbal trebalo da bude u centru pažnje. Nažalost, nije to bio… 

Kada pir huligana ostane najupečatljiviji zapis sa sportske manifestacije, onda se nameće i zaključak da se ni na terenu nije dešavalo nešto toliko vredno pomena, nešto što bi makar na tih 90 minuta skrenulo pažnju sa “vrelih” tribina na travu “Marakane”.

DERBI SRAMA: Zvezda i Partizan bez golova, pobeda huligana! (VIDEO)

Ako bi u jednoj rečenici mogli da opišemo 148. večiti derbi – naš sportski ponos, koji je ovoga puta bio naša sramota, mogli bi da se poslužimo već toliko puta rabljenom floskulom: da je fudbal u Srbiji klinički mrtav, ali i onu da su huligani ponovo pobedili državu. I tačka. Nema dalje.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Sve drugo što se događalo ovog toplog aprilskog popodneva, i dobre vibracije pre utakmice, i šanse, i borba igrača, koreografije… palo je u debelu senku velikih nereda zbog kojih je utakmica kasnila i bila prekidana, zbog kojih je izmrcvarena… Zbog kojih ćemo dati razloga “onim zlikovcima” iz UEFA da nas “nepravedno” sankcionišu, kada uskoro budu svodili račune o omiljenoj srpskoj razonodi na sportskim priredbama – huliganstvu.

Brutalni kadar sa derbija: On krvav i besan, ona ga grli! (FOTO)

INCIDENTI! Grobari došli do Severa, tuča na Istoku! Delije i policija u brutalnom sukobu (FOTO) (VIDEO)

Možemo samo na kraju da konstatujemo da je, na svu sreću, derbi završen bez smrtnog ishoda. Bilo je “tek” nekoliko polupanih glava, polomljenih rebara… Sve u slavu derbija! A i kakav bi to derbi bio bez tradicionalnog srpskog sukoba?

A, dole, na terenu – u takmičkom nadmudrivanju i viteškoj borbi, koju su prezentovali igrači oba tima, Partizan je uzeo slađi deo kolača, onaj sa višnjom na šlagu. Bod – veliki kao kuća, vredan možda i titule, jer su crno-beli zadržali pet bodova razlike ispred najvećeg rivala u večitoj šampionskoj trci.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, 148 Veciti derbi (6)

Najveći skandal Derbija! Postojale dve opcije, ko se odlučio za treću i najgoru?

Partizan je pokazao više od Zvezde. Stabilniji vezni red gostiju je dobrih sat vremena pravio razliku na terenu, međutim izostala je realizacija. Možda baš zbog činjenice što je debitant na klupi Partizana Zoran Milinković izveo tim bez klasičnog napadača. Da su Kojić ili Šaponjić bili na mestu Babovića u prvom poluvremenu, kada se propisno obrukao pred golom Rajkovića, ishod derbija bi, možda, bio povoljniji po crno-bele.

Fudbalska veština, rezultat i igra, ipak, neće biti ono po čemu ćemo pamtiti 148. derbi. Čast institucije derbija je opet ukaljana. Ništa novo. Pitanje koje se izgovara sa urlikom – dokle više?!

FOTO-UBOD: Bogdanov smirivao navijače ispred policije?

FK Crvena Zvezda - FK Partizan, 148 Veciti derbi (10)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u