Fudbal

PARTIZAN STAO UZ TOLETA: Karadžić će ostati u Skupštini FSS kao naš predstavnik!

Objavljeno: 24.05.2015 | 00:30Izvor: Telegraf.rs

Crno-beli izdali saopštenje povodom odluke Izvršnog odbora FV Vojvodine da smeni Karadžića sa mesta njihovog delegata u Skupštini FSS

Uzburkala se fudbalska Srbije posle odluke IO Fudbalskog saveza Vojvodine da se predsednik FSS Tomislav Karadžić smeni sa mesta njihovog delegata u skupštini Fudbalskog saveza Srbije što automatski znači da on više ne bi mogao da bude predsednik FSS. Samo dan kasnije oglasio se i Partizan, čiji je svojevremeno Karadžić bio predsednik, koji je izdao saopštenje tim povodom.

Iz Humske su poručili da sumnjaju u odluke koje su donete od strane Izvršnog odbora FSV i da će oni zadržati prvog čoveka srpskog fudbala kao delegata u Skuptini FSS, kao njihovog predstavnika.

– Nije nam poznato da li je odluka FSV pravno valjana i da li je poštovana neophodna procedura. Nezavisno od toga, ističemo da će Tomislav Karadžić imati mesto u Skupštini FSS kao predstavnik FK Partizan, čiji je predsednik bio 2007. i 2008. godine.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

O radu FSS i njegovog predsednika treba raspravljati na osnovu činjenica i objektivne analize, u skladu sa interesima fudbalskog sporta, bez klubaškog i ličnog pristupa. Nevezano od te rasprave, smatramo apsolutno neprihvatljivim da se uskraćuje članstvo u Skupštini FSS predsedniku te organizacije, višedecenijskom fudbalskom radniku i članu fudbalske organizacije.

Takav čin može samo da govori da njegovi autori objektivnu i demokratsku raspravu o stanju u fudbalskoj organizaciji žele da izbegnu – navodi se u saopštenju crno-belih koje je potpisao potpredsednik kluba Milorad Vučelić.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Podsetimo, da se posle odluke koja je doneta na sednici IO pokrajinskog saveza oglasio iFudbalski savez Srbije koji je poručio da će se dobro ispitati da li su te odluke bile legitimno donesene.

FSS poručio opoziciji: Tek ćemo da utvrdimo da li su odluke IO FSV legitimne!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u