Fudbal

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši čelnici SIEPE Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković. Terete se za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatv

Objavljeno: 23.02.2015 | 23:29Izvor: Telegraf.rs

Crveno-beli i dalje nemaju vođu na terenu, čoveka koji će, kada je gusto, preuzeti sve na sebe i jednim lucidnim potezom rešiti pitanje pobednika

Igra Crvene zvezde, bez ijedne kvalitetne akcije i čestitog šuta na gol, naterala nas je da se zapitamo da li bi narod primetio razliku između fudbalera srpskog šampiona i Radničkog iz Niša ukoliko bi im u poluvremenu zamenili dresove?

Verovatno bi se pogubili i pomislili da je domaći tim ustvari gost, jer je Radnički, ruku na srce, bio bolji rival od Zvezde. Zašto? Jedno pitanje na koje bi mogao da usledi sijaset odgovora, ali jedan je onaj pravi – šampionski voz nema lokomotivu, Crvena zvezda nema vođu na terenu.

 

Jeste da se odlazak Nenada Milijaša nebrojeno mnogo puta tokom jeseni pominjao kao veliki udarac za crveno-bele, a nedostatak takvog vođe video se i u prvom prolećnom kolu. Činilo se da će Saša Stojanović, za kog je čak i Milijaš rekao da je njegov naslednik, povezati redove Zvezde i u rodnom gradu pokazati da je pun pogodak kao pojačanje. Međutim, daleko ispod proseka, ako je suditi na osnovu prvog meča.

 

S razlogom je Nenad Lalatović ”čupao kosu” u Turskoj kada se desio onaj egzodus sa Darkom Lazovićem. Pribojavao se mladi stručnjak da će se to odraziti na psihu ofanzivog veziste, a strahovi su se obistinili. Lazović je u Nišu bio bleda senka fudbalera koji poslednjih par godina nosi crveno-beli dres. Praktično nijedan opasan napad nije došao sa njegove strane.

 

Foto: crvenazvezdafk.comFoto: crvenazvezdafk.com

– Ne radi se o tome da smo bili iznenađeni taktikom protivnika, već moji igrači nisu mogli da se prilagode ovom terenu. Na pripremama smo imali idealne terene, ali ovde ne može da se igra fudbal – rekao je Lalatović nakon meča.

 

Tu treba tražiti krivca i u Milošu Cvetkoviću, odnosno Dušanu Anđelkoviću s druge strane. Pridošlica iz Napretka je bio korektan u defanzivi, ali Zvezdi treba vihoran bek i u napadu, što Cvetković u Nišu nije bio. Nije ni Anđelković koji, osim žutog kartona, ništa bitno nije uradio. Jednom rečju – statista.

 

Međutim, od odbarmbenih igrača i ne treba očekivati da budu lideri tima, ali smo ih morali pomenuti kao novajlije. Pomenućemo i Džošuu Parkera. Čovek koji je doveden da trese protivničke mreže, ali i čovek koji je upropastio odličnu kontru kasnim dodavanjem lopte Lazoviću, dok je u prvom poluvremenu traljavo intervenisao kada mu je lopta prošla kroz noge.

 

Foto: crvenazvezdafk.comFoto: crvenazvezdafk.com

Novi početak nije iskoristio ni Vukan Savićević. Dobio je priliku u odnosu na Mihaila Ristića i Miloša Bosančića, ali bez učinka. Ni kao kreator igre, niti kao opasnost kao golu Nišlija koji je mogao da ugrozi u 82. minutu. Ipak, reakcija daleko od očekivane.

 

Velika enigma u crveno-belom timu jeste i Nenad Gavrić. Na pripremama najbolji, u prvenstvu ga nigde nema. Krenuo je od početka i izašao već u 58. minutu. Bez ijedne prave prilike za gol. Mesto je ustupio Kataiju koji ga je u pravom smislu ”zamenio”. Nije ništa uradio.

 

Foto: crvenazvezdafk.comFoto: crvenazvezdafk.com

Igra je donekle ubrzana ulaskom Mihaila Ristića u 67. minutu. Pokušao je Lalatović i ubacivanjem Jovića da dođe do tri boda, ali ono što brine navijače jeste nemanje ideje. Nemanje čoveka koji će da preuzme odgovornost u momentima kada se ”lomi” rezultat i pogura Zvezdu do pobede.

 

To je najveći problem crveno-belih, a ne rezultat. Čak i da su pobedili u Nišu, Lalatović bi morao da bude zabrinut. Pred njim je težak zadatak kako bi pronašao pravog plejmejkera u timu za nastavak sezone. Da li će to biti Avramovski ili Ristić, ili možda Stojanović kome je ovo bio samo loš dan, trener Zvezde će najbolje znati da proceni.

 

A Vas pitamo, ko je danas bio najbolji pojedinac Zvezde na terenu, a ko je totalno zakazao?


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u