Fudbal

NAPAD NA ŽARKA UDOVIČIĆA Uperili pištolj u njega i rekli: Marš iz Pazara!

Objavljeno: 25.02.2015 | 09:56Izvor: Kurir

U svlačionici Jedan od saigrača hteo da zaštiti Žarka Udovičića od navijača, ali ga je drugi siledžija udarcem odgovorio od pružanja otpora

Fudbaler Žarko Udovičić morao je da napusti Novi Pazar i da utočište pronađe kod roditelja u Užicu, jer su mu huligani naoružani pištoljem pod pretnjom oduzeli dres i zatražili njegov momentalni odlazak iz grada.

Sve se dogodilo pred prepodnevni trening u trenutku kad je većina igrača izašla na teren, dok se žrtva kriminalaca nalazila u društvu trojice saigrača. Policijska istraga je u toku.

- Ušlo ih je pet u svlačionicu, gde se Udovičić s još trojicom saigrača pripremao za početak treninga. Odmah su krenuli ka njemu s pištoljem u ruci. Vikali su na Žarka i tražili da im kaže u čije je ime promašio penal na Banjici, ko mu je to naredio. Jedan od saigrača pokušao je da mu pomogne, ali je već kod prvog pokušaja da ga odbrani bio udaren po ruci od drugog siledžije - priča izvor Kurira blizak istražnim radnjama.

Isključene kamere

Gradom kruži priča da su napadači koristili gasni pištolj, a sumnja se i da je bio isključen video-nadzor u klupskim prostorijama, iako su kamere postavljene na nekoliko lokacija oko objekta i njemu.

- Kad nisu dobili odgovor na pitanje ko je odgovoran za promašeni penal, od žrtve su tražili da skine dres i odmah napusti Novi Pazar, uz standardni repertoar pretnji i psovki.

Klub osudio huligane

Uprava je izdala saopštenje u kojem se osuđuje postupak huligana i priznaje krivica za učinjen propust kojim je omogućeno da napadači dođu u kontakt s igračima.

Oštro osuđujemo i ograđujemo se od takvih postupaka, i smatramo da je time narušen integritet kluba. Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju i da navijači ulaze u prostorije kluba kako bi razgovarali s igračima. Takozvani navijači nisu prijatelji kluba, niti grada, a ni 95 odsto onih koji dolaze na Gradski stadion da gledaju fudbal. Oni ne predstavljaju Novi Pazar i nisu zaslužili da se o njima govori - zaključak je Pazaraca.

Potvrdio incident Rasim Ljajić traži kaznu za huligane 
TAČNO JE, UPERILI SU MU PIŠTOLJ U GLAVU

Poslednji incident pretvorio se u kap koja je prelila čašu strpljenja kod Rasima Ljajića i grupe entuzijasta iz Novog Pazara, zaslužnih za opstanak kluba i njegov razvoj do nivoa stabilnog superligaša. Saradnici ministra juče su kontaktirali sa Žarkom Udovičićem, od kog su dobili potvrdu da su mu huligani pretili i držali uperen pištolj u glavu.

- Tačno je da su mu držali pištolj uperen u glavu i pretili. Dečak je sve ispričao mojim saradnicima, tako da ovaj slučaj mora da dobije policijski i sudski epilog, u suprotnom klub treba ugasiti. Nema zaklanjanja, nema zamena teza i poređenja s drugim klubovima i slučajevima, tražimo da počinioci ovog nedela budu privedeni pravdi - priča Ljajić i nastavlja:
- Novi Pazar je siromašna opština, koja je, baš zbog toga što se u njoj toliko voli fudbal, izdvojila prošle godine 400.000 evra za finansiranje kluba, što iznosi dve trećine budžeta. Umesto da fudbal bude zadovoljstvo celoj zajednici, predstavlja teret i finansijski i marketinški, šalje lošu sliku o gradu, iako 95 odsto ljudi predstavlja prave navijače. Ispred nas su dani kad treba donositi prave odluke, ma koliko one bile teške, a moj predlog će biti da klub prepustimo samom sebi dok ne dođe do njegovog gašenja.

Sindikat fudbalera
UHVATITE NAPADAČE!

Sindikat fudbalera Nezavisnost, užasnut još jednim ispadom nasilja u srpskom fudbalu, poručio je da će se loš trend nastaviti jer nijedan napadač na igrača nije uhvaćen i priveden pravdi.

Nažalost, i pored brojnih apela i upozorenja o kojima smo pričali i upozoravali javnost i državne organe kako i na koji način se vrši nasilje nad igračima, ponovo smo dobili šamar. Nikad nijedan navijač koji je vršio nasilje nad igračima nije bio procesuiran i osuđen. Igrači u Srbiji žive u strahu, uplašeni i poniženi, čekajući sledeći dan u nadi da im niko neće lupati šamare, paliti automobile, držati pištolje uperene u glavu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u