Fudbal

NACISTIČKI POZDRAV BEZ KAZNE: Švajcarci oprostili Džakino salutiranje Hitleru

Objavljeno: 25.10.2014 | 12:35Izvor: Kurir

Džaka je po završetku meča u kome je njegov Bazel savladao Jang Bojs, izveo nacistički pozdrav. Albanac je izlazeći sa terena prvo stavio ruku na srce, a potom je dignuo visok

BERN - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Švajcarske saopštila je da nema osnova da se kazni igrač Bazela i albanski reprezentativac Taulant Džaka, koji je posle meča sa Jang bojsom navijačima pokazao nacistički pozdrav.

Džaka je po završetku meča u kome je njegov Bazel savladao Jang Bojs, izveo nacistički pozdrav. Albanac je izlazeći sa terena prvo stavio ruku na srce, a potom je dignuo visoko. Švajcarski su preneli da se radi o pozdravu kojim su se služili Adolf Hitler ili Benito Musolini i osudili čin Albanca koji se pravdao da je samo pozdravio navijače, a FS Švajcarske je pokrenuo disciplinski postupak. 


Džaka je posle meča tvrdio da se ne radi o nacističkom pozdravu, već je navodno na taj način pozdravio svoju porodicu. Disciplinska komisija FS Švajcarske je saopštila da ne osnova da se kazni Džaka.

Fudbaler Bazela je bio jedan od najratobornijih na prekinutom meč između Srbije i Albanije, a posle toga je svojim izjava vređao naše fudbalere.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u