Fudbal

NA POMOLU SENZACIJA: Brazilac Ronaldinjo u argentinskoj Boki Juniors?

Objavljeno: 29.07.2014 | 18:31Izvor: Kurir

Ronaldinjo ne bi bio prvi Brazilac koji je zaigrao za Boku, jer su trojica 60-tih godina igrala za klub sa "Bombonjere"

O rivalitetu između Brazila i Argentine ne treba trošiti puno reči. Taj odnos je još jednom potvrđen na nedavnom Svetskom prvenstvu, na kome su Argentinci non-stop pevali pesmu uvredljivog sadržaja za Brazilce, a domaćini zdušno navijali za Nemačku koja ih je prethodno deklasirala sa 7:1, samo da ne gledaju kako Mesi i društvo uzimaju "Boginju".

Međutim, brazilski i argentinski mediji najavljuju senzacionalan transfer, koji bi mogao da izazove potrese u obe zemlje.

Brazilac Ronaldinjo Gaučo je na pragu prelaska u argentinsku Boku Juniors. Brazilac bi time mogao da obuče slavnu plavo-žutu "desetku" koju su prethodno nosili jedan Maradona ili Rikelme.

Ronaldinjo ne bi bio prvi Brazilac koji je zaigrao za Boku, jer su trojica 60-tih godina igrala za klub sa "Bombonjere", ali oni nisu bili u rangu nekadašnjeg najboljeg igrača sveta.

Narednih dana biće poznato da li će doskorašnji igrač Atletiko Mineira karijeru nastaviti u Boki, ili će put Evrope, jer je Stouk Siti pokazao zanimanje.

Ronaldinjo je 2004. i 2005. godine bio proglašen za najboljeg fudbalera sveta, a u Evropi je ostavio traga nastupajući za Pari Sen Žermen, Barselonu i Milan. Od 2011. godine igra u Brazilu, a za Atletiko je na 88 mečeva postigao 28 golova.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u