Fudbal

Mesi je najbolji napadač današnjice, a šokiraće vas koji je tek Ronaldo na listi!

Objavljeno: 31.03.2015 | 20:13Izvor: Telegraf.rs

U kategoriji najboljih napadača u prva tri meseca 2015. godine na čelu je zvezda Barselone, dok je njegov veliki rival Ronaldo izuzetno nisko rangiran

Internacionalni centar za sportska istraživanja – CIES, objavio je na svom sajtu analizu najboljih fudbalera sveta u dosadašnja tri meseca 2015. godine. Prvi na listi napadača je Lionel Mesi, dok je njegov veliki rival Ronaldo izuzetno nisko rangiran.

Analiza obuhvata samo fudbalere koji su odigrali najmanje dve trećine minuta u prvenstvima svojih klubova. Na vrhu se nalazi zvezda Barselone, Lionel Messi, kada je u pitanju tabela vezana za napadača, dok je Kristijano Ronaldo tek na 29. mestu!

U rangiranje  se uzima u obzir statistika u šest komplementarnih oblasti igre. Težina svakog domena zavisi od pozicije igrača.

Na primer, indeks za napadača obuhvata performanse u oblasti šuta, kreiranje i iskorišćavanje prilika, dok se za štopere zasniva na statistici vezanoj za čvrstinu u duelima, distribuciju, odbranu gola.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Na vrhu tabele u zavisnosti od pozicije su sledeći igrači:

Štoperi: 1. Elvir Spahić; 2.  Martin Demikelis; 3. Mats Humels

Bekovi: 1. Gael Kliši; 2. Marselo; 3. Rafinja

Centralni vezni: 1. Nuri Sahin; 2. Pol Pogba; 3. Fernandinjo

Ofanzivni vezni: 1. Eden Azar; 2: Mesut Ozil; 3: Hesus Navas; 4. Kevin De Brujne

Napadači: 1. Lionel Mesi; 2. Arjen Roben; 3. Bas Dost; 4. Luis Suarez; 5. Dijego Košta, 6. Hari Kejn

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Zvanično najbolji fudbaler sveta za 2014. godinu – Kristijano Ronaldo nalazi se tek na 29. mestu kada je u pitanju rang lista za napadače. Njegovi saigrači iz Real Madrida – Geret Bejl i Karim Benzema su na 35. i 37. poziciji. Ovi podaci uzrok su velikog pada forme Reala posle osvajanja Svetskog klupskog prvenstva u decembu. što se odražava i na statistiku njegovih najboljih igrača.

Zanimljivo je da su tokom u analizi istraživanja vrhunske performanse prikazali relativno nepoznatih igrača kao što su Sebastijan Langkamp (Herta Berlin), Adama Traore (Lil), Vendel Nasimento (Bajer Leverkuzen), Abdul Baba (Augsburg), Pablo de Blazis (Majnc) ili Kristof Mandane (Gengamp ).


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u