Fudbal

Kako je Stojke opravdao izlazak Delija sa derbija?

Objavljeno: 01.04.2015 | 18:42Izvor: Telegraf.rs

Na neki način oni su isti kao i mi igrači. Imaju svoj ponos i sigurno je da preko nekih stvari neće preći tek tako - ispričao je Stojković tog 1. aprila 2006. godine

Veliki broj navijača Crvene zvezde i Partizana seća se derbija odigranog na današnji dan pre devet godina kada su tribine i na severu i jugu bile prazne, a ujedno je to i jedini u istoriji susret večitih rivala koji je odigran 1. aprila.

Navijači crveno-belih su tada bojkotovali meč zato što im nije bilo dozvoljeno da unesu zastave na stadion, dok su iz taborapristalica crno-belih se odlučili na bojkot zbog protesta protiv tadašnje uprave kluba.

Derbi koji je na neverovatan način spojio Delije i Grobare 1. aprila (VIDEO)

U to vreme mrežu ekipe iz Ljutice Bogdana je čuvao Vladimir Stojković koji je kasnije prešao u suprotni tabor što mu Delijenikada nisu oprostile, a on je tada nakon meča prokomentarisao što navijači Zvezde nisu bili Humskoj u drugom poluvremenu. Evo šta je tada rekao.

– Nije tajna da nam je uz Delije uvek duplo lakše da ostvarimo pobedu, a nije ni tajna da nam je bez njih sve duplo teže. Ipak, svi u klubu su svesni ko su Delije i da kada nešto najave oni onda to i ostvare. U potpunosti razumem njihovo nezadovoljstvo, jer zastave su njihovo glavno navijačko oružje. Na neki način oni su isti kao i mi igrači. Imaju svoj ponos i sigurno je da preko nekih stvari neće preći tek tako – ispričao je Stojković.

Podsetimo, da je on kasnije kada je obukao dres Partizana imao velikih problema baš sa navijačima Crvene zvezde i da je na svojoj koži osetio to da oni preko nekih stvari nikako ne mogu da pređu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u