Fudbal

JOVIĆ EKSPLODIRAO U MARTU: Napadač Zvezde igrao na svaka 4.5 dana i dao 4 gola, uz 3 asistencije

Objavljeno: 01.04.2015 | 20:48Izvor: Telegraf.rs

Supertalentovani napadač Zvezde odigrao ukupno 422 minuta u martu - pet mečeva za Zvezdu i dva za reprezentaciju

Kakav period iza sebe ima Luka Jović! Mladi napadač Crvene zvezde s punim pravom može da kaže da mu je mesec mart apsolutno najbolji otkako se obreo u crveno-belom dresu u seniorskoj konkurenciji.

Momak rođen u Republici Srpskoj odigrao je sedam mečeva u martu (Zvezda, omladinci i reprezentacija) i upisao je ukupno 422 minuta, uz četiri gola i tri asistencije.

Takođe, jedan meč je presedeo na klupi. Dva gola Jović je dao u JSL protiv Vojvodine i Spartaka, dok je dva postigao u pobedi omladinaca Srbije protiv Norveške. Protiv Norvežana je za 45 minuta imao i dve asistencije, a jednu je upisao u dresu Zvezde kada je nad njim napravljen penal u Subotici.

– Uhvatio sam dobar zalet. A šef Lalatović mi je uvek ponavljao da od mene zavisi boravak na terenu i da se željom i učinkom mora zaslužiti status prvotimca – istakao je nedavno Jović,pošto je odigrao i jedan meč za omladince Zvezde.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Prvi put na terenu u martu Jović se pojavio protiv Jagodine gde je igrao poslednja 33 minuta. Zatim je bio starter protiv Vojvodine, Spartaka i Napretka s tim da je protiv lala igrao samo 59 minuta. U međuvremenu je upisao pola sata u večitom derbiju omladinaca Zvezde i Partizana.

Reprezentativna pauza nije značila i odmor za supertalentovanog napadača koji je sa mlađim omladincima Srbije otputovao u Holandiju na kvalifikacioni turnir. Na veliku žalost, Orlići nisu uspeli, ali je Luka bio važan šraf u ekipi Ivana Tomića. Protiv domaćina je igrao 75 minuta, protiv Švajcarske nije ulazio u igru, dok je Norvežanima, ponavljamo, za 45 minuta drugog poluvremena spakovao dva gola i dve asistencije.

Foto: crvenazvezdafk.com

Foto: crvenazvezdafk.com

– Mnogo mi je lakše kada znam da ću na terenu provesti 45 ili 60 minuta, nego kada sam ulazio u drugom poluvremenu u trenucima dok se utakmica lomi. Imam više samopouzdanja sada kada sam probio led i neuporedivo mi je lakše – jasan je bio Jović posle utakmice sa Spartakom.

Eventualan predah Jović bi mogao da dobije za meč sa Novim pazarom. Pre svega jer se Orlandić sa četiri gola preporučio Lalatoviću, mada ne treba da čudi ukoliko se maldi stručnjak ponovo odluči za taktiku sa tri špica – Parkerom, Jovićem i Orlandićem.

Mečevi Luke Jovića u martu:

1.mart: Jagodina – Crvena zvezda 2:3, igrao od 57. minuta, bez učinka
7. mart: Crvena zvezda – Vojvodina 3:0, igrao do 59. minuta, postigao gol
14. mart: Spartak – Crvena zvezda 1:3, igrao 90 minuta, gol i asistencija
15. mart: Crvena zvezda – Partizan 0:0, igrao od 60. minuta, bez učinka
21. mart: Crvena zvezda – Napredak 1:0, igrao 90 minuta, bez učinka
26. mart: Holandija – Srbija 1:0, igrao do 75. minuta, bez učinka
28. mart: Srbija – Švajcarska 3:1, bio na klupi
31. mart: Srbija – Norveška, igrao 45 minuta, dva gola i dve asistencije


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u