Fudbal

INCIDENTI NA VEČITOM DERBIJU: Pored ovakvih idiota nama niko i ne treba!

Objavljeno: 20.10.2014 | 09:28Izvor: Kurir

Paljenje albanske zastave u Humskoj moglo bi da utiče na to da UEFA teže kazni FSS

Paljenje zastave Albanije, gest navijača Crvene zvezde, i dva prekida 147. „večitog derbija“ zbog pirotehnike pristalica Partizana mogli bi žestoko da se osvete Fudbalskom savezu Srbije.

Naime, tokom ove nedelje UEFA bi trebalo da odluči o kaznama zbog prekinute utakmice između Srbije i Albanije, a sve ono što se dešavalo na stadionu u Humskoj našoj „kući fudbala“ nimalo ne ide u prilog. 

Protest Albanije

Štaviše, albanski lobisti teško da će propustiti ovaj „zicer“ i kroz prizmu toga pokušaće sebe da predstave kao žrtvu i na taj način izbegnu teže sankcije.

Poslednjih dana iz sedišta UEFA dolazile su nezvanične informacije kako će Albanci biti drastično kažnjeni zbog provokacija koje su izazvale nerede na ovom susretu, a sad bi situacija mogla da se promeni u njihovu korist.

Albanski mediji, ali i veliki broj zapadnih listova i internet portala uglavnom su se fokusirali na gest gledalaca sa severne tribine, a oglasilo se i albansko ministarstvo inostranih poslova, koje zahteva izvinjenje srpskih vlasti.

Primitivizam... Paljenje albanske zastave na derbijuPrimitivizam... Paljenje albanske zastave na derbiju

Takođe, MIP Albanije ističe da je paljenje zastave još jedan pokazatelj „patološke mržnje“, budući da utakmica između dva najveća srpska kluba nije imala nikakve dodirne tačke s njihovom državom.

Takođe, insistiraju da Vlada Republike Srbije pronađe odgovorne za ovaj čin i adekvatno ih kazni jer, prema njihovom mišljenju, ovakvo ponašanje uzima maha i moglo bi imati nesagledive posledice za budućnost i stabilnost celokupnog Balkana.

Redari nemoćni

Direktor Jelen Superlige Vladimir Bulatović smatra da utakmica u Humskoj nije obilovala incidentima kao što je to nekad bio slučaj.
- Takve pojave moraju da se spreče i mi ćemo u budućnosti morati da radimo na njihovom suzbijanju. Policija mora aktivnije da se uključi u pretres gledalaca, jer redari očigledno nisu u stanju da spreče unošenje pirotehnike na stadion - kaže Vladimir Bulatović za Kurir.

Prozivka
NARIKAČE NA JUGU

Navijači Partizana na 147. „večitom derbiju“ odlučili su da neobičan način upute prozivku pristalicama Crvene zvezde. Danima pred utakmicu apelovano je da svi na južnu tribinu dođu obučeni u crno, a u jednom trenutku raširen je transparent na kojem je pisalo „Crno vam se piše“, da bi se potom začule profesionalne narikače, koje su oplakivale klub s Marakane.

Albanski doktor
SRBI SKLONI NASILJU

Lekar u nacionalnom timu Albanije Alban Merepeza uključio se u stvaranje slike o Albancima kao žrtvama meča u Humskoj. 
- Gađali su nas tvrdim predmetima, a engleski sudija je meč prekinuo zbog ubacivanja baklje. Tek kasnije se pojavio dron. Dakle, meč je prekinut zbog Srba. Nasilje je česta pojava na fudbalskim susretima u Srbiji, dok mi nismo skloni tome - rekao je Merepeza.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u