Fudbal

FK Novi Sad ugostiće selekciju nepriznate Narodne Republike Lugansk

Objavljeno: 28.07.2014 | 18:52Izvor: Blic

Fudbaleri Novog Sada krajem avgusta ugostiće na "Detelinari" reprezentaciju samoproklamovane Narodne Republike Lugansk koja se otcepila od Ukrajine.

Predsednik kluba iz Novog Sada Tomislav Lovreković rekao je za portal "021.rs" da mu je drago što će do susreta sa tom selekcijom doći, jer je tamošnjem narodu potrebna podrška.

"Saosećamo sa svima gde se danas gine i gde se gube glave, zbog raznih ideala, bez namere da ulazimo u ideološke podele i stajemo na nečiju stranu. Smatramo da je narodu tamo preko potrebna bilo koja vrsta podrške, a poznato je da sport kroz vekove miri ljude. Otuda ideja da naši prijatelji iz Novorusije budu gosti u našem gradu, da pokažemo da umemo da budemo uz druge kao što su oni bili uz nas", rekao je Lovreković.

Prvi čovek tog fudbalskog kluba rekao je da će meč biti humanitarnog karaktera, a da će biti poznato tek narednih dana kako će se prikupljati donacije.

Iz Narodne republike Lugansk najavljuju da će pristati na prijateljsku utakmicu, a otcepljeni deo Ukrajine planira da napravi Fudbalski savez kako bi stupio u kontakt sa FIFA i UEFA.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u