Fudbal

DILEME VIŠE NEMA: Radovan Ćurčić je novi selektor Srbije!

Objavljeno: 25.11.2014 | 19:27Izvor: Telegraf.rs

Doskorašni strateg mlade reprezentacije Srbije promovisan je u naslednika Dika Advokata

Radovan Ćurčić je promovisan u novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije! To je odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije čijom sednicom je presedavao prvi čovek FSS Tomislav Karadžić.

Dosadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije dogovorio je saradnju do kraja tekućeg i narednog kvalifikacionog ciklusa.

Radovan Ćurčić se kvalitetima i stručnošću nametnuo kao selektor mlade reprezentacije sa kojom je izborio plasman na prvenstvo Evrope 2015. godine u Češkoj, ali i kompletnim dosadašnjim trenerskim radom – objavio je FSS na zvaničnom sajtu.

Ćurčić na mestu selektora je nasledio Dika Advokata, koji je podneo ostavku posle poraza od Danske u okviru Grupe I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj. Prvu konferenciju za novinare u novoj funkciji, održaće u sredu od 12 časova, a konferencija će biti održana u prostorijama Sportskog centra FSS u Straroj Pazovi.

Novi kormilar A reprezentacije rođen je 1972. godine u Ivanjici, gde je i počeo igračku karijeru u dresu domaćeg Javora. Kasnije je igrao za OFK Beograd, Goricu i Borac Čačak, a od aktivnog igranja fudbala oprostio se prilikom povratka u matični klub.

Trenerskim poslom Ćurčić je počeo da se bavi u Javoru (2003 – 2006), potom je vodio Borac (2006 – 2007) i ponovo Javor (2007 – 2010), da bi kasnije bio angažovan za pomoćnika selektora A reprezentacije (2010 – 2011) i privremenog selektora (2011 – 2012).

U sezoni 2013 – 2014 preuzeo je mladu nacionalnu selekciju (igrači do 21 godine), koja je pod njegovim vođstvom ostvarila veliki uspeh plasmanom na prvenstvo Evrope 2015. u Češkoj, nakon što je u dvomeču baraža bila uspešnija od dosadašnjeg šampiona Španije (0:0 u Jagodini i 2:1 u Kadizu).

Reprezentacija Srbije u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj ima samo jedan bod, koliko i Jermenija, a vodeće su Danska sa sedam, Portugalija sa šest i Albanija sa četiri boda. U narednoj utakmici, sada pod vođstvom Ćurčića, Srbija igra 29. marta na gostujućem terenu protiv Portugalije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u