Hrvatska

Vladimir je Jasnu i njenog oca brutalno pretukao, a onda pretio njenom sinu da će ga rasporiti. Ovakvo nasilje region ne pamti

Objavljeno: 23.01.2017 | 10:28Izvor: Telegraf.rs

Vladimir P. je Jasnu M. iz Zagreba, između ostaloga, terao da rukama iskopa grob za psa kojeg je ubio držeći joj pritom pušku uperenu u glavu, a pretio joj je smrću ako ga prijavi policiji

Zagrebački preduzetnik Vladimir P. (55) bivšoj partnerki Jasni M. (57) život je pretvorio u noćnu moru kada ju je na različitim lokacijama u Zagrebu fizički i emocionalno zlostavljao, a takođe joj je pretio smrću.

Vladimir je Jasnu terao, između ostaloga, da rukama iskopa grob za psa kojeg je ubio držeći joj pritom pušku uperenu u glavu,pretio joj smrću ako ga prijavi policiji i bacao ju je niz stepenice. Takođe, zapretio je da će njenom “sinu rasporiti stomatk i doneti joj njegova creva u Zagreb” nakon što mu je predložila da podele imovinu jer ga je uhvatila u preljubi.

Nasilničko ponašanje u porodici koje je trajalo od 2003. pa sve do 2008. godine kulminiralo je mučnim sudskim postupkom, piše “Jutarnji”.

Osim što je Vladimir P. pravosnažno osuđen na godinu i četiri meseca zatvora jer je bivšu ljubav svojim ponašanjem doveo u ponižavajući položaj, nedavno je donešena i nepravosnažna presuda na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu prema kojoj Jasni mora da isplati za proživljeno i 75.000 kuna (10.000 evra) s kamatama te da joj nadoknadi i 10.521 kunu (1.400 evra) sudskih troškova.

U ljubavnoj vezi s preduzetnikom Jasna je bila od 2000. godine i nije dugo trebalo da joj pokaže svoje drugo lice.

– Vrlo brzo je počeo da bude izrazito nasilan prema meni. Na početku veze s nama je živio moj sin koji je tada imao 12 godina i koji se nakon tri meseca suživota odselio ocu u Italiju zbog Vladimira. Na godišnjem nivou četiri do pet puta obično pred praznike je bio izrazito nasilan. Od novembra 2003. do 2008. šakama je znao da me udari po licu, a kad bih pala na pod, udarao me nogama po telu. Razbijao je nameštaj po stanu, a razbio mi je i telefon kako bi me sprečio da zovem policiju. Jednom prilikom me bacio niz stepenice govoreći mi: ‘Ubiću te ako me prijaviš. Ako te ne ubijem ja naći ću nekoga da to učini‘. U napadu sam zadobila prelom 5. rebra koje je krivo zaraslo pa ne mogu više da podižem teške predmete – izjavila je  Jasna M.

Foto: Ilustracija: Profimedia

Foto: Ilustracija: Profimedia

Ožiljke, podlive i modrice koje ima zbog njega jedva uspeva, dodaje, prekriti velikim slojevima šminke, a nakon svakog njegovog ispada, danima nije mogla da stane na noge.

– U avgustu 2005. u hali naše firme, Vladimir je ubio našeg psa nemačkog ovčara kojeg sam nabavila dve godine ranije kako bi čuvao krug firme. Pas nije bio poslušan, a nije slušao ni Vladimira koji to nije mogao da podnese pa ga je ubio predamnom. Zatim me prisilio da psa odvezem na livadu. Terao me da rukama iskopam grob. Govorio mi je: ‘Ako to ne učiniš, završićeš kao taj pas‘. Sve vreme držao mi je uperenu pušku u glavu. Tri godine kasnije kad sam saznala da je s drugom ženom u ljubavnoj vezi, predložila sam mu da podelimo imovinu i raziđemo se. Bacio mi je telefon na pod i pojeo telefonsku karticu nakon čega me stiskao za vrat pa sam izgubila svest. Pala sam na pod gde me udarao po glavi i telu vređajući mi mrtvu majku. Zapretio mi je i da će mome sinu rasporiti trbuh te mi doneti njegova creva u Zagreb. Nakon svakog napada pila sam tablete protiv bolova i nisam odlazila na posao, ali nisam morala da otvaram bolovanje jer sam direktorka firme pa sam poslove u tim razdobljima obavljala telefonom- ističe Jasna.

Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan

Ona je opisala u sudnici da je zbog straha od Vladimira P, izbegavala odlazak lekaru. Okidač da konačno poseti doktora bio je nesnosan bol puknutog rebra. Lekaru je rekla da je pala niz stepenice, ali njeni prijatelji ispričali su poreklo povreda pa se u sve umešala policija. Nakon te prijave, a zbog straha da Vladimir ostvari izrečene pretnje, Jasna M. je pod lažnim imenom boravila u hotelu četiri dana.

– Čak i mom ocu Vladimir je slomio ruku. I dan danas ga se bojim, a u međuvremenu je dobio zabranu približavanja. Izgubila sam poverenje u muškarce jer u svakom vidim potencijalnog nasilnika – zaključila je suznih očiju 57-godišnjakinja kod koje je psihijatrijsko veštačenje pokazalo da nakon dugogodišnje patnje kao žrtva nasilja, ima “elemente PTSP-a, duboku duševnu traumu te osjećaj potpune bezvrednosti i depresije”.

Iako je osuđeni preduzetnik u dva navrata pozivan na sud kako bi dao svoj iskaz, on se nijednom nije pojavio.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u