Hrvatska

(VIDEO) TAJNI TRANSKRIPTI OTKRILI BOLESNE USTAŠKE PLANOVE! Milanović: Voleo bih da se napijem krvi Srbima!

Objavljeno: 27.08.2016 | 16:43Izvor: medio.rs

Lider SDP i doskorašnji hrvatski premijer Milanović na sastanku sa "braniteljima" pokazao da patološki mrzi Srbe i da je opsednut Vučićem! Ovo su njegove tajno snimljene izjave: U Srbiji su na vlast došli četnici kojima za zločine nije suđeno u Hrvatskoj. Vučić i Nikolić su tigrovi koji su arlaukali oko Zagreba...

Srbi, to je šaka jada koja već više od 150 godina ne zna bi li išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku... Nema ih deset miliona, jebote, a želeli bi da budu gospodari Balkana! Dodik šuruje s Vučićem... Njima jako dobro zvuči to da se Republika Srpska otcepi. I šta ćemo mi ostaviti Hrvate u BiH s Bošnjacima? E pa nećemo!

Lider SDP i doskorašnji hrvatski premijer Zoran Milanović na sastanku sa "braniteljima" pokazao je da patološki mrzi Srbe, da je opsednut Aleksandrom Vučićem, ali i da ozbiljno razmišlja o ratu sa Srbijom!Na tajnom snimku koji su objavili hrvatski portali, šef stranke koja po istraživanjima javnog mnenja ima najveće šanse da pobedi na predstojećim vanrednim izborima u Hrvatskoj izjavio je u sredu, 24. avgusta, da je srpski narod "šaka jada", ali i da Bosna i Hercegovina uopšte nije država već veliko sra*e!

Čovek koji se javno hvali "dedom ustašom" za ljude iz vrha vlasti u Beogradu tvrdi da su "četnici" i poručuje da se Srbima treba "krvi napiti" zato što neće da ukinu Zakon o univerzalnoj jurisdikciji koji omogućava suđenje svim ratnim zločincima (!?!).

Znao za snimanje

Da skandal bude veći, Milanović je juče poručio da je "znao da se razgovor sa braniteljima snima", aludirajući da su ga branitelji tajno snimali. Međutim, udruženja ratnih veterana Hrvatske zvanično su demantovala da stoje iza tajnog snimka.

Najskandaloznije Milanovićeve izjave prenosimo integralno:

* Tu smo da vidimo šta možemo napraviti od dve stvari, a to su Srbija i Bosna... Videli ste i čuli moje stavove u javnosti, drugu stranu (misli na HDZ, prim, aut.) neću komentarisati, verujem da imaju dobre namere...

Čudi me da neke stvari već nisu napravljene, ne nužno radikalne stvari, ali ako bude potrebno, mi ćemo i radikalno!

Jer nama Angela Merkel i Evropska narodna stranka ne govore šta smemo i šta ne smemo da radimo.

Naša politika o Srbima u Hrvatskoj jeste da su to naši građani i pokušavamo ih što više obgrliti, ali vlast u Beogradu je beogradska čaršija, ponašaju se bahato. Vidim da se snalaze u košarci i vaterpolu, ali politika je komplikovanija od košarke i vaterpola...

* Dao bih Srbima rok za promenu ili ukidanje spornog zakona o univerzalnoj jurisdikciji, a posle tog roka bi usledila blokada!

Nećemo dati neki agresivni rok, ali ako ne bude primerene reakcije, moj ministar spoljnih poslova će blokirati pregovore i donećemo u Saboru zakon i formirati specijalni sud, s kojim ćemo proganjati, onako iz čiste obesti, počinitelje zločina na, recimo, Kosovu... To je nešto čime se normalna država ne bavi, ali bude li potrebno, i to ćemo uraditi. Ne želimo blokirati, to je nepotrebno jer se možemo dogovoriti, ako samo bude inteligencije s druge strane da sklopimo bilateralni ugovor.

Ne volim da ulazim u konflikte sa susedima, pa mi smo im zatvorili granicu na dva dana zato što su nas lagali jer su preko noći migrante iz Mađarske i Rumunije poslali na našu granicu. Ali, ako ne ide, blokiraćemo ih... Ne s užitkom, ali ću to uraditi.


Međunarodna zajednica je 2003. uslovila Srbe da sude svojima, pa su oni hteli da ispadnu veće dase, da sude malo i Hrvatima, koji su ubijali Srbe. To je svinjarija!

Međutim, prošlo je dosta godina i sad više nemam nikakvog razumevanja za to. Imamo instrumente da im zabranimo ulazak u EU. Nikakva Angela Merkel tu neće moći ništa da kaže. Svako treba da čisti svoje dvorište, mi u svom, oni u svom. Idealno bi bilo da im se napijemo, znate već čega, do poslednje kapi, ali to nije realno.

Oni su već platili cenu, slabiji su od nas. Samo želim da naši branitelji mogu biti i mirni i da mogu slobodno putovati. Prošlo je 13 godina, niko mi ne može reći da je u Srbiji na vlasti liberalna, proevropska, fina vlast.

U Srbiji su na vlast došli četnici kojima za zločine nije suđeno u Hrvatskoj. Vučić i Nikolić su tigrovi koji su arlaukali oko Zagreba. Da ste vi radili to što je radio Vučić s one strane Save, bili biste optuženi sigurno... Mi tim ljudima gledamo kroz prste jer ih je izabrao srpski narod.

To je granica tolerancije, granica do koje sam se spreman praviti blesav, ali nemoj me terati više od toga. Srbi, to je šaka jada koja već više od 150 godina ne zna bi li išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku... Nema ih deset miliona, jebote, a želeli bi da budu gospodari celog Balkana.

Video sam u vašem saopštenju da želite dovesti Vučića za sto.

Gledajte, to je poniženje, dakle on će poslati svog ministra, mi ćemo poslati svog i imaćemo izlaz. U protivnom ništa.

* Ako žele u EU, moraju početi da se ponašaju po nekakvim pravilima, mi od njih ne tražimo teritorije, granice...

Oni su izgubili rat, mi nismo osuđeni u Hagu, idemo dalje. Mi smo u boljoj poziciji od njih, idemo sesti... Vučiću, pošalji nekoga...

Pokušavali smo već u vreme mog mandata s njima sklopiti jedan bilateralni sporazum, otišli su! Šta smo tada mogli? Da im blokiramo pregovore, nisu bili počeli, i čekamo ih do trenutka kad su, zvuči grubo, ranjeni. Ne želimo vas maltretirati, ali, ljudi, ukinimo taj zakon i idemo se dogovoriti, u protivnom ćete nas naterati da štitimo svoje interese...

U BiH negativci

* Ovo u BiH je još opasnije. To je "big shit" (veliko s*anje, prim. aut.)... BiH nije država, tamo nemaš s kim šta razgovarati...

Ja bih, da me neko pita, njih ugurao u EU preko reda, kroz prste jer tamo nema reda, nema poretka.

Dodik šuruje s Vučićem, pa se to sad prelama, majke ti mile, na predsedničkim austrijskim izborima... Nekakav desničar iz austrijske provincije, kako bi dobio glasove Srba u Austriji kojima jako dobro zvuči to da se Srpska Republika otcepi, da se organizuje referendum, i tip igra na to. I šta ćemo mi, ostaviti Hrvate u BiH s Bošnjacima, e pa nećemo... Dakle, imamo posla s negativcima, zapamtite to, to su negativci, to nisu dragi i topli ljudi.

TOMISLAV NIKOLIĆ

Milanović liči na Pavelića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je juče da ga Milanovićeve izjave podsećaju na ono što je o Srbima mislio i kako je prema Srbima delovao Ante Pavelić!
- U hrvatskim kampanjama uvek možemo da očekujemo najžešće moguće napade na Srbe kao narod, zato što se tamo i dalje tako stiču veliki politički poeni - poručuje Nikolić, i dodaje da Srbija i dalje pruža ruku pomirenja, a da od druge strane zavisi hoćemo li živeti u miru.

NEBOJŠA STEFANOVIĆ

Devenporte, gde si?

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović naglašava da bi voleo da vidi reakciju evropskih zvaničnika povodom izjave lidera SDP.

- Govor Milanovića jako lepo govori o njemu i svima koji tako misle u Hrvatskoj. Voleo bih da vidim reakciju evropskih zvaničnika i Majkla Devenporta kao predstavnika Evropske komisije u Srbiji na to što se koriste uvrede, a naša država i narod nazivaju šakom jada - podvlači Stefanović.

MILORAD PUPOVAC

Indikator bede

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac kaže da je Milanovićeva retorika uvredljiva i neprimerena i veoma štetna po Hrvatsku.
- Milanovićeva sklonost ponižavanju, uvredama i pljuvanju drugih ljudi, političkih opcija, država i naroda veoma je ozbiljan problem za njegovu stranku. On želi da bude gori od hrvatske desnice. Ako je za šaku glasova spreman druge proglašavati šakom jada, onda je to ozbiljan indikator bede na koju se usmeravaju - poručio je Pupovac, dodajući da Milanoviću nije bilo dosta što je iskopao dedu ustašu u jeku proustaške kampanje, već sada i druge zemlje proglašava "velikim sranjem".

MIODRAG LINTA

Bolesno ustaštvo

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je Milanovićevo obraćanje još jedan dokaz koliko je hrvatsko društvo bolesno profašistički orijentisano.
- Dve najveće hrvatske stranke SDP i HDZ svesni su da većina Hrvata ima pozitivan odnos prema ustašama, kao i genocidu koji su počinili nad Srbima. Zato veruju da proustaškom retorikom mogu da pridobiju glasače. Hrvati se još uvek nisu suočili sa svojom zločinačkom prošlošću - podvlači Linta.

SAVO ŠTRBAC

Ne bira sredstva

Direktor "Veritasa" Savo Štrbac smatra da je bivši premijer Hrvatske ovim govorom dobro "profitirao" na predstojećim izborima.
- Ide mu u prilog sve što je rekao o Srbima, o svojim precima, partizanima, zakonu o jurisdikciji. On shvata da će svaka njegova reč naići na podršku kod jednog dela birača. Deluje mi da je ovo uradio vrlo smišljeno - napominje Štrbac.

ZLATKO HASANBEGOVIĆ

Septička jama

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović oštro je reagovao na izjave Zorana Milanovića ističući da je to govor iz septičke jame.
- Ne bih rekao da je to ekstremni nacionalizam. To je Zoran Milanović i njegov uličarski rečnik. To je govor iz septičke jame - kratko je prokomentarisao Hasanbegović.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u