Hrvatska

Jeziva reklama protiv abortusa odzvanja Hrvatskom (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.2016 | 17:26Izvor: Telegraf.rs

Navodi da slike koje vizualno prate poruke nemaju veze sa zakonom, a to se čini u svrhu manipulacije i kontrole, što može da rezultira ugrožavanjem zdravlja i života žena, ali i vršenja pritiska na Ustavni sud, koji će uskoro doneti odluku o ustavnosti ovog zakona

Nakon što su juče postavljeni plakati u Zagrebu sa porukama protiv abortusa, u organizaciji inicijativa ProLife.hr (iza koje stoji organizacija Vigilare), sada je objavljen i spot, prenosi Index.hr.

U spotu se čuje glas devojčice koja govori da se zove Mia i da njena mama danas ide kod lekara. Priča kako će i ona biti doktorka kada poraste i da će da pomaže ljudima.

Takođe dodaje da će biti dobra u školi sa svim peticama, i da jedva čeka da se uda i dobije decu, kojoj će dati svu ljubav ovog sveta. Nakon što je rekla da voli mamu i tatu, počinje da viče kako joj neko vuče nogu i ruku i moli mamu da je spasi.

Tada se pojavljuje poruka: “Dok vi slavite Božić, mene je moja mama planirala da ubije. Želim da živim i želim zakone koji će me zaštititi”.

CESI: Udruženja bliska crkvi vrše pritisak na Ustavni sud

Nataša Bijelić, koordinatorka CESI-ja i stručna saradnica na programu Pol, rod i seksualna prava, kaže za Index.hr da se ovde radi o velikoj manipulaciji, jer se koriste trudniči stomaci u poodmakloj trudnoći, a zakonski pobačaj je dozvoljen do 10. nedelje.

Navodi da slike koje vizualno prate poruke nemaju veze sa zakonom, a to se čini u svrhu manipulacije i kontrole, što može da rezultira ugrožavanjem zdravlja i života žena, ali i vršenja pritiska na Ustavni sud, koji će uskoro doneti odluku o ustavnosti ovog zakona u Hrvatskoj. Po njenom mišljenju udruženja bliska crkvi ovo čine zbog svojih ciljeva.

Rukovodilac udruženja Vigilare Ivan Mihanović rekao je kako je kampanja usmerena na osveštavanje javnosti o svakodnevnoj realnosti širom Hrvatske.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u