Hrvatska

HRVATSKI POSLANIK PONOVO ŠOKIRAO JAVNOST Pernar: Više nisam katolik, a razloga je više...

Objavljeno: 07.01.2017 | 16:49Izvor: Kurir

ZAGREB - Poslanik Živog zida Ivan Pernar objavio je da više nije katolik i da je istupio iz Katoličke crkve, jer nije saglasan sa njenim političkim porukama

"Ne slažem se s njenom verskom naukom, niti političkim porukama, kao što su zabrana ženidbe za sveštenstvo, čistilište, ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape i da sveštenici mogu opraštati grehe", objavio je Pernar na Fejsbuku.

On je objasnio i zašto je u petak bio na proslavi Badnje večeri u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, dok nije bio na proslavi katoličkog Božića ili Badnjaka.

"Razloga je više, ali dva su osnovna, na sam događaj pozvalo me je njihovo sveštenstvo. Poziv od katoličkog nikada nisam dobio, pa se u skladu s tim nisam ni osetio pozvanim", kazao je Pernar.

Kako drugi razlog je naveo to što je katoličko sveštenstvo u službi HDZ. Prema njegovim rečima, HDZ osim što je uništio Hrvatsku, želi da uništi i njega lično i to montiranim postupcima, zloupotrebom državnih institucija i putem državne televizije.

"Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se meša u našu politiku i bavi se verskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći”, ocenjuje Pernar.

“Indeks” je na kraju teksta naveo da je Pernarov potez izazvao niz negativnih i šovinističkih reakcija na Fejsbuku, a zbog takvih komentara je Pernar objavio još jedan post na Fejsbuku u kom se osvrnuo na sve one koji "ga nazivaju Srbinom i komunistom zato što nije katolik ni član HDZ".

(index.hr)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u