Hrvatska

HRVATI ZABRANILI SRPSKU MUZIKU: NEĆE DA ČUJU MILICU, RADU, DARU...

Objavljeno: 30.11.2016 | 10:42Izvor: Puls

Split je i zvanično zabranio srpske narodnjake! Barem kada je reč o Božićnom sajmu, koji je svečano otvoren u nedelju i trajaće mesec i po, a prema rečima organizatora, preduzete su sve mere kako slučajno neki bendovi ne bi kao i prošle godine svirali cajke.

- Svi muzičari su članovi Hrvatske muzičke unije, a svi di-džejevi koji će nastupiti imaju licence za izvođenje. Tražili smo i liste pesama kako se ne bi provukao koji narodnjak, jer su prethodnih godina bendovi svirali sve i svašta. Ne želimo program neprimeren Splitu - navela je Marija Stančin Mijanić, koordinator muzičkog programa Božićnog sajma u Splitu, i dodala:

- Verujemo da smo programom za ovu godinu pogodili idealnu kombinaciju u kojoj će svako naći nešto za sebe. Split kao destinacija mora imati najviše standarde, ali smo dali šansu i mladim autorskim bendovima.

Pomenuta odluka organizatora nije prošla „bez protesta“ dela javnosti, ali dok su posetioci Božićnog sajma prošle godine mogli da uživaju u srpskim narodnjacima, koje su uz druge pesme izvodili bendovi, ove godine neće imati tu „privilegiju“. Za razliku od Splita, gradske vlasti u Zagrebu se još nisu oglasile u vezi s tim koje će pesme biti primerene tokom praznika, a koje će biti zabranjene.

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u