Hrvatska

HRVATI DOTAKLI DNO! Za srpsku decu u vukovarskoj školi NEMA PAKETIĆA!

Objavljeno: 20.12.2016 | 09:26Izvor: medio.rs

Učenici jedne vukovarske osnovne škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku nisu dobilii božićne paketiće. Tako su odlučili voditelji nastave na jeziku manjina, preneli su hrvatski portali

Grad Split je pripremio poklone za sve učenike osnovnih škola u Vukovaru, ali su u vukovarskoj Osnovnoj školi "Nikola Andrić" paketiće dobili samo učenici koji nastavu slušaju na hrvatskom jeziku.

- Prošle godine paketići su deljeni u školi i bili su uručeni svoj deci bez obzira na nacionalnost. Ove godine dodela paketića trebalo je da bude održana u prostorijama Udruženja branitelja Sajmišta u tom delu grada. Voditelji smene na srpskom jeziku i pismu doneli su odluku da deca srpske nacionalnosti tamo ne idu- rekli su Večernjem listu u toj vukovarskoj školi. 

List navodi da je to objašnjeno činjenicom da ima različitiih roditelja i da oni nisu prethodno kontaktirani, pa su se na taj način želele izbeći neprijatnosti. 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je oštro osudio postupak odgovornih, dok je njegov zamenik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković rekao da događaj ne bi trebalo "predimenzionirati", već da ga treba smestiti u okvire grada Vukovara, navodi Večernji list.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u